Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKTUALNO Planovi za prijelaz Goričan

Odmorište i zona za poduzetnike

18.11.2008.
u 15:44

Nisu ostale bez reakcije žalopojke goričanskog načelnika Marija Moharića (SDP) o tome da je nakon izgradnje mosta preko rijeke Mure i uređenja novog graničnog prijelaza stari prijelaz, na koji sad dolaze samo kamioni, izgubio velik broj putnika.

Trebaju li vinjete?
Nakon što je župan Josip Posavec izjavio da je Općina bila stranka u postupku, a sad se čelni ljudi čude onome što se dogodilo, reagirao je i HDZ.

– Umjesto koturanja lagva s pivom, bilo bi bolje da je načelnik vodio računa o tome kako riješiti prilazne puteve – prokomentirao je danas predsjednik međimurskog HDZ-a Vladimir Ivković aludirajući na Moharićev susret s gradonačelnikom Letenya sredinom kolovoza na novoizgrađenom mostu na koji su dokotrljane bačve pive i vina. Nitko tada nije govorio o mogućnosti da stari prijelaz ostane bez putnika, a da postojeći ugostiteljski objekti i benzinska postaja stave ključ u bravu.

Uz taj, pojavio se i problem vinjeta koje bi, kako se govori, mještani Goričana i ostali Međimurci koji odlaze u šoping u Letenye, morali platiti. U HDZ-u tvrde da se vinjete do izlaza s autoceste u smjeru Letenya ne moraju plaćati, iako je nakon kućica izvješen znak da su obvezne. Uređen je i prilazni put do starog prijelaza. O problemima s prijelazom, s kojima su upoznali državnu tajnicu Bianku Matković, potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, predsjednika Hrvatskog sabora Luku Bebića i ministra Gordana Jandrokovića, govorio je i Mladen Križaić.

Vratiti automobile
– Problem je evidentan i ne želimo da tako ostane. Želimo da se riješi što prije i da taj prostor ne zamre. Predložili smo da se na stari prijelaz vrati automobilski promet, a krajnji je cilj da on postane odmorište kad se jednog dana ukinu schengenske granice – kazao je. Na tom prostoru, na kojem postoji infrastruktura, može se otvoriti i gospodarska zona. U planu je i asfaltiranje ceste od Kotoribe do prijelaza i dalje do Domašinca. Sve bi te mjere trebale vratiti život na prijelaz koji, kako je rečeno, nije ni bio građen za dulje razdoblje!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije