Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vesna Škare-Ožbolt:
Povratak na članak

'Odluka Ustavnog suda temelj je za rješenje problema ćirilice u Vukovaru'

"Ustavni sud RH svojom je odlukom otvorio prostor za jedino politički razumno i prihvatljivo rješenje uvođenja dvojezičnosti", piše predsjednica Demokratskog centra.

Komentari 16

SS
sokac sa drave
13:25 13.08.2014.

Zasto nitko od politicara ne kaze istinu,a to je da Srbi nisu nikada u tako zvanim krajinama bili za dvojezicnost.Sve su natpise pretvorili u cirilicu.Na trideset kilometara od Zagreba je bila samo cirilica.Kada smo u oslobodilackim akcijama ulazili u prostore sto su cetnici drzali zaprepastiuli smo se da nije nigdje bilo niti slova latinice.I sada poslije poraza hoce dvojezicnost,malo morgen cetnici.

VL
LI
list68
13:25 13.08.2014.

Koliko sam ja razumio, gradsko vijeće u roku od godinu dana može "dvojezičnost" urediti tako da se ono ima uvesti u sve institucije "RH", u Vukovaru, sa odgodom za 500 godina.

VL
Avatar tituš
tituš
13:15 13.08.2014.

uh što "volim" ovakve naknadne pameti, naročito kad dolaze iz izvora koji je u dobroj mjeri zakuhao probleme na istoku zemlje. Još u vrijeme kada smo bili ponosni, nadmoćni, moćni rješiti problem daleke 1995 godine zančajno si doprinijela lošim rješenjima u tkz. Erdutskom sporazumu koji je generator problema koji do danas postoje. Tada ste okupatoru i agresoru, zločincima ostavili pravo na koje se i danas pozivaju i na što se oslanjaju. Kamo sreće da te nismo imali i zato začepi ta ružna usta ...

VL
B2
bokida 2
15:55 13.08.2014.

Šta zamijeriti Milanoviću i Bauku na nasilnom uvođenju ćirilice kad oni nemaju blage veze niti si mogu predočiti šta se je desilo u Vukovaru. Srećom će ih Vukovar i ćirilica doć glave na sljedećim izborima jer ih je na tomtom nedjelu narod odmah prekrižio.

VL
ME
Merlin
18:41 13.08.2014.

hehe, ja bi rekel da je ovo ljukavi prijedlog, šatro, poseban status a onda eventualno i postepeno uvođenje dvojezičnosti "u zavisnosti od situacije na terenu, čitaj: ako se srbi pripitome, a što ne bu nikad bilo, pa onda ne bu ni ćirilice. hehehe, koji su to igrači ti političari. ali načelno se slažem s prijedlogom o posebnom statusu, štogod to značilo. bolje je ne talasati, s obzirom na iskustva koja smo imali sa srbima, pa onda odmah reći ne, nikad ćirilica u VU..bolje ovak..pa nek se oni nadaju :)) jednog dana, možda, ako..

VL
BA
balic
13:59 13.08.2014.

nije on adalje citala neg samo pocetak... referenduma nece biti ,a u Vukovaru ne smije biti drzavne prisile zbog cirilice.I sta sad kazete gospodjo Ozbolt,ako lokalnasamouprava grada Vukovara donese odluku da u narednih 50 godina nema dvojezicnih tabli i cirilice a drzavne prislie ne smije biti ,? ona zakuha zabrlja sad likuje. ocete se i onda javit nakon pedeset godina.

VL
AP
apolon
14:38 13.08.2014.

Slažem se sa zaključkom Vesne Š. Ožbolt da odluka U.S. predstavlja dobar temelj za rješavanje tog gorućeg pitanja u Vukovaru. Formirano je napokon... Gradsko vijeće Vukovara i sada je sve u njihovim rukama!ve u njihovim rukama!

VL
DO
dotoresa
14:03 13.08.2014.

A šta bi ona drugo i rekla??

VL
Avatar myriam
myriam
14:45 16.08.2014.

To je neoprostivo. Uar se ne poštuje više referendum? Onda to nije demokracija već diktautra. Kadija tuži kadija sudi. Sramota u malo riječi,SRAMOTA!!!!!

VL
DU
Deleted user
18:50 13.08.2014.

Tko je što pitao ovu gospođu? Što je to Demokratski centar?

VL
ZA
zahira45
13:27 13.08.2014.

Pametna žena, komentatori svirajte što hoćete.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.