Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neizvjestan ugovor s Rusima

Odluka o Kuparima u petak

Kupari
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/2
21.02.2018.
u 12:36

Ruski su investitori, nakon odlaska Ritz Carltona, potpisali i pismo namjere s novim operaterom. Navodno je riječ o brendu Four Seasons

Hoće li projekt Kupari ići dalje ili će Vlada raskinuti ugovor o koncesiji na 99 godina s ruskom Avenue grupom moglo bi biti jasnije nakon petka, kada će se vjerojatno održati sastanak predstavnika Ministarstva državne imovine, Ministarstva turizma, investitora i općine Župa dubrovačka. U Ministarstvu Gorana Marića kažu da ulagaču zamjeraju što se ugovor o koncesiji nije ni počeo konzumirati, a od izbora koncesionara protekle su dvije godine. Kažu da investitor nije ispunio ni prvu obvezu dostave ulaznih podataka općini za izradu UPU-a, a trebao je do rujna 2016., te da nakon odlaska Ritz Carltona iz projekta i zahtjeva za izmjenu ugovora, odnosno od ožujka 2017., Ministarstvo nije dobilo ugovor s drugim operaterom.

– Podržavamo projekt i jedino je investitor odgovoran što realizacija nije počela. Podržat ćemo i aneks ugovora, ali samo ne bude li zadirao u uvjete natječaja. Ne možemo pasivno promatrati neizvršenje obveza i neprovođenje ugovora – kažu u Ministarstvu državne imovine. Predstavnik tvrtke investitora Ivan Paladina, iznenađen istupom ministra Marića, još u ponedjeljak iznio je svoju stranu priče: – Prije pola godine predložili smo izmjene u idejnom rješenju, smanjenje broja smještajnih jedinica s 400 na 200, povećali im površine te kompleks dignuli na višu razinu – ultraluksuznu. Nitko od predstavnika ministarstava nikad nije rekao da im to ne odgovara i nastavili smo s razradom novog koncepta. On je i pismeno prihvaćen, a u prosincu je tvrtki Avenue ulaganja dostavljen i prijedlog aneksa ugovora u kojemu je sve to prihvaćeno. Iako aneks još nije potpisan, mi smo s novim hotelskim operatorom potpisali pismo namjere o čemu smo prošli tjedan izvijestili i Ministarstvo državne imovine... – kazao je Paladina. Jučer je dodao da je svima u interesu da se projekt nastavi.

– Uz uložene napore te postignutu suglasnost svih, nije produktivno razmišljati u smjeru povratka na stari koncept – izjavio je.

Inače, ugovor za realizaciju projekta Kupari tvrtka Avenue ulaganja potpisala je u ožujku 2016. Prvotni je plan bio u četiri godine uložiti oko 100 milijuna eura, sagraditi dva hotela i vilu, a u međuvremenu je vrijednost planirane investicije narasla na milijardu kuna, ali se smanjio kapacitet. U kuloarima se čuje da su investitori Ritz Carlton “nadomjestili” brendom – Four Seasons.

– Prihvatili smo izmjene idejnog rješenja, ali ako je uočeno da su one u koliziji s natječajnim uvjetima, nismo ni protiv raskida ugovora – kaže načelnik općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli i otkriva da bi se na mjestu hotela Pelegrin i Kupari gradio jedan hotel, Grand bi bio preuređen prema naputcima konzervatora, a izmjena se odnosi na hotel Goričina I i II gdje bi se sagradio apart-hotel, vile povezane u hotel. 

Komentara 2

NO
nogogaz
12:49 21.02.2018.

Pa nije Ritz budala da poljuje balkancima na balkanski nacin...molimo boga da nas rusi spase!

Avatar dpejakovic
dpejakovic
11:15 22.02.2018.

Ne poštuju ugovor, raskinite ga!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije