Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJIH 38.000

Još jedna kategorija umirovljenika dobiva pristup jednokratnoj pomoći

Zagreb: Sindikati i Vlada potpisali dodatak kolektivnom ugovoru
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/4
25.05.2023.
u 14:05

Prijave za isplatu dodatka predviđene su do 31. kolovoza, a rok za isplatu je listopad ove godine

Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade ministri imaju 21 točku, a među njima je i glasovanje o prijedlogu odluke o dopunama odluke o isplati jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine zbog ublažavanja posljedica rasta troškova života. 

POVEZANI ČLANCI:

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić istaknuo je kako je umirovljenicima Vlada putem kratkoročnih mjera već pet puta omogućila isplatu jednokratne naknade, no da je do sada iz te mjere bila isključena jedna skupina.

"Dosadašnjim odlukama nisu bili obuhvaćani umirovljenici koji primaju samo inozemne mirovine, a s prebivalištem na području Republike Hrvatske" istaknuo je Piletić, navodeći da bi novom dopunom i tih 38.000 umirovljenika s prebivalištem u RH te primanjima manjim od 610 eura trebalo biti obuhvaćeno jednokratnim mjerama.

Ministri su prihvatili prijedlog Marina Piletića. Prijave za isplatu dodatka predviđene su do 31. kolovoza, a rok za isplatu je listopad ove godine.

VIDEO Plenković: 'Cilj je povećati plaću. Rasteretiti u pravom trenutku na pravi način'

Ključne riječi

Komentara 3

IC
ICCO
14:55 25.05.2023.

Uskoro jednokratna pomoć i biračima kojih nema na popisu stanovništva, nitko ih nije vidio 20 god., i koji samo trebaju glasovati opet 2024.

MR
mira.radic.90
15:39 25.05.2023.

Nisu svi radili u Njemačkoj, nego i u BIH, Srbiji, pa imaju mirovine od 150 eura.

ZV
ZVONE
14:58 25.05.2023.

Radio si u Njemačkoj 5 god. , vratio se u hrvatsku i imaš apartmane za iznajmljivanje u Zagrebu i moru i love da ti tanker može zavidjeti i sad ti Plenki daje još dodatak za kavu. Zakon o posjedovanju nekretnina Plenkiu ne odgovara jer su njegovi otočani najbogatiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije