Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jandroković poručuje

"Odlična suradnja Pantovčaka i Zrinjevca u izboru veleposlanika"

Gordan Jandroković
22.09.2010.
u 21:06

Ministar Jandroković tvrdi da je to još jedan veliki doprinos učvrščivanju institucija u Hrvatskoj.

Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković u New Yorku je na pitanje Večernjeg lista o suradnji s predsjednikom Josipovićem kod dogovora o veleposlaničkim mjestima odgovorio da „ s velikim zadovoljstvom može reći da su izabrani karijerni diplomati i da nikada lakše nije bilo na relaciji Zrinjevac i Pantovčak odlučiti se za nova veleposlanička imenovanja“. Ministar tvrdi da je to još jedan veliki doprinos učvrščivanju institucija u Hrvatskoj i posebno je bila važna uloga predsjednika Josipovića i predsjednice Vlade Kosor koji su na jedan primjereni način odobrili listu veleposlanika koju sam predložio -pohvalio se Jandroković.

Na pitanje zašto se dvije godine čeka na izbor novog generalnog konzula u Chicago unatoč činjenici da je predsjednik Obama na susretu s Kosor pohvalio hrvatsku iseljeničku zajedicu u tom američkom gradu, Jandroković je rekao da će to biti riješeno u narednih nekoliko mjeseci.

- Bilo je nekih problema koje smo riješili, konačno smo odredili osobu i ona će doći ubrzo u Chicago - rekao je Josipović ne imenujući o kome se radi. Večernji list je saznao da bi u Chicagu generalni konzulat trebao dobiti Petar Barišić, a Zrinjevac je na to mjesto najprije predlagao Mišu Munivranu, šefa kabineta predsjednika Sabora Luke Bebića, koji je bio generalni konzul u Los Angelesu, ali on je tu mjesto odbio, tvrdeći kako javljaju večernjakovi izvori, da zaslužuje veleposlaničku poziciju.

Komentara 2

DU
Deleted user
09:37 23.09.2010.

Što je to karijerni diplomat? Jeli to čovjek koji cijeli svoj radni vijek provede u diplomaciji, a da u zemlji u kojoj tu dužnost obnaša nitko pojma nema što je to Hrvatsku i gdje se nalazi? Kako se postaje karijerni diplomat? Jeli i te ljude odabrao Sanader? Ako nije, stvar postaje još tragičnija, jer ste to onda uradili ti i prozirni.

LU
lukcirus
17:54 23.09.2010.

Jandroković je rekao da će to biti riješeno u narednih nekoliko mjeseci. Ako je on to tako rekao ne zasluzuje biti ministar, ako pak tako pisu nasi vrli novinari onda ih bilo stid. Zalosno je da ima jos \"pismenih\" novinara koji rabu ove odvratne rijeci. Ne naredni niti narodni vec sljedeci tuko od tuke ili od guske sasma svedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije