Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Renata Rašović

Odlazak Martine Dalić neće promijeniti ništa jer će sustav ostati isti

Martina Dalić
Tomislav Miletic/PIXSELL
16.05.2018.
u 08:09

Suštinskih promjena neće biti ostati sve dok Hrvatskom upravljaju Borgovi pokraj kojih se i Ivica Todorić doima kao stara poštenjačina.

U jednom je Martina Dalić bila u pravu, kada je rekla kako je sve u percepciji. A ta je percepcija uistinu loša. Dojučerašnja potpredsjednica Vlade odstupila je kada je afera Hotmail zagušila javni prostor do neizdrživog, a jasni signal i njoj i javnosti bila je izjava Gordana Jandrokovića, trbuhozborca svakog stranačkog šefa, kada je na Medvedgradu kazao: “Ono što sam vidio moglo se izbjeći, u jednom dijelu sadržaj mi se ne dopada, način na koji su se sudionici te grupe dopisivali nije stil u kojem bih volio sudjelovati”.

Pritom je pred kamerama zauzeo mjesto tik do premijera, dok se Dalić nazirala u trećem redu, izolirana od sviju poput virusa afričke kuge. Siguran je to znak, precizan poput ruže vjetrova, svakom HDZ-ovu moćniku da je bivši, pokazalo se i ranije, kada je Jandroković okrenuo leđa Kosor i Karamarku, kada je za to došlo vrijeme. No, s odlaskom duboko kompromitirane Martine Dalić, o čijoj će se mogućoj kaznenoj odgovornosti u perspektivi tek čuti, što se suštinski mijenja? Prema prvim informacijama koje su dospjele u javnost, upražnjena fotelja ministra gospodarstva mogla bi dopasti Tomislavu Ćoriću, kao svojevrsna ministrova treća sreća nakon negdašnjeg resora rada i mirovinskog sustava te aktualnog zaštite okoliša i energetike, no ima li tu sreće za apatično hrvatskog društvo? Jer, prave posljedice ove afere tek će se sagledavati. Hrvatskoj slijedi mučni period, a do koje mjere će mučan biti, znat će se ovisno o mogućem eksplozivnom sadržaju novih mailova koji će nesumnjivo i nadalje curiti u javnost, pa možda i pomesti Plenkovićevu Vladu.

Kako donosi novi Nacional, afera Hotmail, naime, nije bila jedina operacija grupe njenih štićenika kojom su umreženi financijaši, ekonomisti i odvjetnici željeli zauzeti utjecajne pozicije na gospodarskoj i političkoj sceni i tako ostvariti velike financijske probitke, a riječ je o grabežu i otimačini u Ini i HEP-u. Podržavali Plenkovićevu vladu ili ne, tragično je što bolja i stabilnija nije ni na vidiku, i što će svakodnevni život gubiti bitku s kriminalom u politici ili pak kriminalnom politikom. Da je tome tako, primjera je bezbroj. Samo u nekoliko dana, na marginama medijskih izvještaja o političkim aferama i trvenjima u stožernim političkim strankama moglo se tek ovlaš pročitati ili čuti kako je Osijeku šestero djece završilo u bolnici zbog uživanja nove halucinogene droge, kako su bjelovarski učenici pljuvali po jednom dječaku i pritom mu crtali flomasterom po licu i ubadali ga u stražnjicu velikim razrednim šestarom, kako je djevojčica pala s tornja u Labinu jer je htjela načiniti bolji selfie te kako je ovih dana zabilježen možda i najodurniji slučaj vršnjačkog nasilja u Dubrovniku, kada je putem društvenih mreža zlostavljana djevojčica koja je netom ostala bez majke. Na žalost, suštinskih promjena neće biti sve dok Hrvatskom upravljaju klijentelistički krugovi, odvojeni od stvarnog života, Borgovi pokraj kojih se i Ivica Todorić doima kao stara namagarčena poštenjačina. Stoga, odlaskom Martine Dalić neće se promijeniti ama baš ništa jer će truli sustav ostati isti.     

Komentara 2

DU
Deleted user
09:34 16.05.2018.

Modus operandi svih vlada od 1995 je podpuno isti...nije to nikakav sustav ...nego je na djelu cesiceva doskocica...tko je jamio jamiio je....sve dalje ce veci zalogaji su u igri.....

Avatar Kroettelsfrkatsch
Kroettelsfrkatsch
13:14 16.05.2018.

To je sve jedna loša predstava vještih kradljivaca i lažljivaca, ali slabih režisera i glumaca. Kad bismo ih samo sve preko noći mogli baciti i zamijeniti s normalnim, poštenim ljudima, koji bi napokon mogli voditi svoju domovinu onako kako treba i kako to Hrvatska zaslužuje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije