Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Odlaskom načelnika Topolovca na čelo Narodnih novina, Radoboj očekuju novi izbori

Anđelko Topolovec: Imam ekipu u Radoboju koja je sa mnom već desetak godina i vjerujem u njihovu pobjedu, pa nemam brigu za Općinu
08. srpnja 2014. u 16:00 3 komentara 994 prikaza
Radoboj
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Općinu Radoboj, zasjedne li općinski načelnik Anđelko Topolovec u fotelju novog predsjednika Uprave Narodnih novina što je sada posve izgledno očekuju novi općinski izbori.

- Žalosno je da načelnik odlazi tek godinu dana nakon izbora, kada je pred općinom realizacija važnih projekata. Na kraju prošle godine imali smo dug od 692 tisuće kuna, dodatno se ove godine za likvidnost zadužio s novih 500 tisuća kuna, a trebali smo realizirati i kredit od 4,5 milijuna kuna za vrtić. Sada nas uz sve to čeka i 200-300 tisuća novog troška za izbore. Stvarno je to neodgovorno od njega - rekao je čelnik radobojskog HDZ-a Dubravko Kranjčec.

Malo ih se usudi nešto reći

Rijetki su Radobojčani koji su se usudili nešto javno reći o postupku načelnika.

- Topolovec je nešto napravio za općinu, ali je mogao napraviti i puno više. Ovi novci koji će se potrošiti za nove izbore, mogli su se i korisnije upotrijebiti - rekao je ugostitelj Ivica Biškup.

- Mene politika inače uopće ne zanima, ali čini se da sve polako ide k vragu. Samo se trošiju penezi za “niškoristi”. Bolje da su ljudima za te peneze asfaltirali ili pošodrali kakvu cestu - rekao nam je 65-godišnji umirovljenik Stjepan Košutić.

Načelnik Radoboja kojemu se imputira da za direktorsko mjesto nema visoku stručnu spremu, već samo višu prometnu te da je u sukobu interesa jer 12 mjeseci od obavljanja načelničke funkcije ne bi smio biti direktor trgovačkog društva odbacuje te navode.

‘Zadovoljavam sve uvjete’

- Što se školske spreme tiče, zadovoljavam sve uvjete. Prema Zakonu, u roku od osam dana nakon odluke Skupštine i Nadzornog odbora trebam podnijeti ostavku. To ću i učiniti, a imam ekipu u Radoboju koja je sa mnom svih desetak godina i uključena je u sve projekte, pa nemam brigu za Općinu. Znam da je ostavljam u dobrim rukama - rekao je Topolovec dodajući i kako se HNS zbog jačine i onoga što su dosad napravili, ne boji izbora, što su dokazali i na europarlamentarnim izborima.

Podržava ga i stranački kolega, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, govoreći o Topolovcu vrlo afirmativno, kao o osobi koja je "krenula od nule i sama se probijala kroz život".

- Topolovec je tijekom dvije i pol godine, koliko je proveo u Upravi Narodnih novina, upoznao to javno poduzeće te sada dolazi na mjesto svojeg prethodnika Petra Piskača, koji je stariji od 70 godina, zaključio je Vrdoljak.

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
  • matador007:

    On se ne boji.Istina je da se ne boji za sebe ,jer se osigurao za 10 života,a izbore je izgubio veće odavno.I on,je kao i svi političari,u politiku ušao iz čiste ljubavi prema novcu.Samo naivni su u tome vidjeli nešto ... prikaži još! drugo.Sve što je uradio za općinu,sebi je uradio još 100 puta više.Ljudi vide pa znaju.Zna i on.

  • vidala:

    po nekoj logici kako stvari teku riješili smo se i Topolovca, a dragom Bogu je tak svejedno di je, ali nas više neće iritirati svojom pojavom i .....

  • vezana:

    Topolovcu je uvijek bila važna pozicija radi financijske koristi, a u NN je itekako pronašal vlastiti financijski interes, a s ovim činom samo je dokazal jedno-fučka se njemu za birače i dobrobit svoje općine. Zgrnul bude lovu za 10 godina. ... prikaži još! No, ruku na srce koji bi to od nas odbil?!?!