Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSOBA TJEDNA
Povratak na članak

Odgovoran jer je dopustio da zemlja bude carstvo korupcije

O stvarnoj krivnji Ive Sanadera moći će se govoriti samo ako ijedna od istraga koje se vode uistinu izbaci na površinu neki relevantan dokaz koji će Sanadera staviti u središte postupka.

Komentari 13

DU
Deleted user
12:37 18.12.2009.

Sanader je dušu dao za novinarske uratke jer se njegovim demoniziranjem mogu opravdati plaće novinara i posljednjih mjeseci svi mediji naprosto vrve člancima gdje se naširoko razglaba svaki pokret obrva Sanadera. Istina je dakako drugdje - niti je Sanader izmislio korupciju u Hrvata /znana izreka Korupcija nas odrzala njojzi hvala/ niti je ona grozomora i neki eksluzivitet HDZa. Sjetite se bandicizma ili pak kadrova iz stranke HNS gdje se preko nanbundo instituta hapaju novci pod egidom pomaganja hendikepiranoj djeci. Tko bi se eventualno dohvatio ozbiljne borbe protiv korupcije i lopovluka u Hrvatskoj bi postao despot i kadar za odstrijelit jer je to dio narodne predaje. Sanader nije osoba odgovorna za korupciju iako je evidentno napravio neki deal s nekim krugovima unutar stranke da se drpa i on bi im to progledavao kroz prste e da bi se smanjila trogloditska slika stranke u javnosti poput vezivanja lancima i sl.

VL
JA
jankoprekobrda
12:38 18.12.2009.

Hrvatska je u proslom stoljecu dozivjela dva velika zla: 1. ustaski pokret 2. pokret HDZ Oba pokreta su nenadoknadive stete i renome Hrvatske u svijetu.

VL
RA
radant
12:44 18.12.2009.

kliknem pokudi a udbarija mu još nabaci poene, i to vam govori o tzv. ljudima u medijima i krizi morala, ali mlatimudane otiđi na necenzurirano.com i pročitaj o razlogu odlaska sanadera pa usporedi , ja naprimjer nemogu objasniti sam sebi zašto su ljudi toliko povjerljivi prema mesiću i milanoviću a ne o sanaderu što se mane tiče oni su u najmanju ruku jednaki samom činjenicom što su političari , a kako da vjerujem mesiću koji je 10 godina potrošio na osvetu prema tuđmanu i hdz-u u kojem je bio dok ga nisu uhvatili u pretvorbi cementare i kako objasniti to da se u zadnjih mjesec dana nije pojavio niti jedan pozitivan komentar o mesiću , kažem ti otiđi na necenzurirano i pročitaj pa sam daj ocjenu a ne tako paušalno samo sljepo vjerovati mesiću koji je dokazano radio za udbu , ja neznam dali je kriv sanader a ako je odgovarat će ali mi nepada na pamet da vjerujem mesiću,milanoviću, čačiću i ostaloj bandi

VL
RA
radant
12:46 18.12.2009.

janko za tebe je uvjek zlo kada Hrvatska se osamostali i na tvoju žalost sada ćeš to trpiti dok necrkneš jer ovaj puta nema ti tvog zločinca tita

VL
OB
-obrisani-
12:49 18.12.2009.

Kolo srece polako se okrece ali sada u suprotnom smjeru. Koliko je on i Zagorec volio tu Lijepu da su se ugusili u ljubavi pa smaglili glavom bez obzira

VL
JA
jankoprekobrda
13:31 18.12.2009.

radant ti si naprosto ultra budala Hrvatska je izborila samostalnost i to je lijepo ali zasto onda hrli grlom u jagode tu samostalnost pokloniti EU koja je opasnija po Hrvatsku i njene interese od Yu. A da se razumijemo u u jednome ako govorimo o svijetskim liderima onda Tudjman nije ni do koljena nivou Tita, koji je bio dalekovidni svijetski lider koji je kreirao svijetsku politiku. Dok je Tudjman bio samo lokalni igrac i nije imao mijesta izvan vlastitog dvorista, a pokusavo je glumiti Tita u svakoj prigodi koja mu se pruzila. I dalje tvrdim da je Tudjman pametnije igrao ili se snasoa bolje u ulozi u kojoj se naso bilo bi mnogo manje zrtava i samostalnost je mogla ici drugim tijekom. ali castohlepnost i slavohlepnost Tudjama je placena zivotima krvlju i razrusavanjem. A ja se samo pitam sto ce biti kad se nebo nad Balkanom opet smraci i kada se probude neki novi stari balkanski koljaci???

VL
NE
neni
14:43 18.12.2009.

Kako možete uspoređivati Tuđmana i Sanadera. Mada je ono za Tuđmana točno kaj ste napisali, ali mi smo imali embargo na uvoz oružja, pa s kim su naši mogli pregovarati nego sa kriminalcima/jer legalno se nismo smjeli obraniti. A nakon rata su došili ti isti kriminalci u kompi sa našima i počeli naplačivati. E sad je problem što naši nisu znali povući crtu i reći dosta nego su dalje nastavili \"suradnju\". Ali sve to nema veze da se Tuđman uspoređuje sa jednim Sanaderom koji doslovce nije ništa napravio za ovu zemlju, NEGO SAMO ZA SEBE. a ŠTO BI I SAM sANADER REKAO - NEKA INSTITUCIJE RADE SVOJ POSAO, HA HA

VL
LU
lukas
16:25 18.12.2009.

cini mi se da je ovaj clanak usmjeren da se i dalje blati uspomena na gospodina Tudmana. sremite se .ili ga postivajte ili ga pustite u miru.

VL
OB
-obrisani-
16:04 18.12.2009.

black sabath su toliko ushićeni sanaderovim (ne)djelom da su na brzinu napisali Guilty as Hell njemu u čast: Step back and look at you, and tell me that is what you want to be, You realise that what you\'re seeing,, is a replica of me. Inside my world is pretty grim, that even I can\'t survive in, I wouldn\'t try \'cause I know you. Deep inside you know you\'re guilty as Hell. Deep inside you know you\'re guilty as Hell. You realise that what you\'re seeing is just a replica of me, Only me. Oh it makes no difference if you\'re the only one, It doesn\'t matter when all is said and done, Gonna feel the same, God will put the blame on you. Oh yeah. If I was you, If I was you, I\'d wanna see, I\'d wanna see inside my head, I\'d wanna know if I was fuckin dead, I\'d wanna know what\'s going on, Someone tell me the truth. There\'s no fear in a fallen Angel, there\'s no love in a heart made of stone, There\'s no truth in a heart that is screaming, Deep inside you\'re as guilty as Hell. There\'s no fear in a fallen Angel, there\'s no love in a heart made of stone, There\'s no truth in a heart that is screaming. Deep inside you\'re as guilty as Hell. You\'re guilty.

VL
LU
lukas
16:32 18.12.2009.

Jankoprekobrda skini petokraku sa cela pocni normalno zivit preko 60 godina ima od 2 svjetskog rata

VL
OB
-obrisani-
20:51 18.12.2009.

Nije on \"dopustio\" već organizirao da zemlja bude carstvo korupcije! Tko je postavljao podobne i smjenjivao nepočudne načelnike Policijskih uprava? Tko je postavljao sudce od Ustavnog i Vrhovnog pa naniže? Tko je sastavljao liste kandidata za Sabor i lamatao satao sa njime kako je htjeo? Tko je postavljao ministre? Tko je postavljao ljude u NO im Uprave državnih poduzeća. Ima toga koliko hočete pa je puno previše da bi bilo slučajno. IVO SANADER je kreirao režim po svojim potrebama a danas smo svjedoci kakve su bile. IVO SANADER je odavno zrel za DORH i USKOK. Sve je to MAFIJA !

VL
VT
Von Teufel
16:10 19.12.2009.

Vec otkada je Sanader dao ostavku, europska stampa pise nadugo i nasiroko o ovoj temi. Austrijsko pravosudje radi na aferi Hypa, sve ce se saznati i \"sluzbeno\". Osim toga, nije samo korupcija u pitanju, tu jos ima brdo toga sto se moglo procitati u zapadnoeuropskoj stampi a kod nas tek ima doci na red.. ionako ovdje u VL-u sve sto se pise ili kaze \"protiv\" Sanadera - drugovi brisu!

VL
JU
juma
22:46 21.12.2009.

Promasen tekst. Ne pravimo se losijim i pokvarenijim nego sto jesmo i ne blatimo vlastitu drzavu... Korupcija je nazalost svakodnevna pojava u europskoj politici, pa su tako i ovu aferu umijesani austrijanci i nijemci, a ne samo I. Sanader. Sjetimo se samo afera s parlamentarcima u V. Britaniji, afera g. Berlusconija, korupcijskog skandala u Grckoj ili Slovackoj. Zar nisu upravo zbog korumpiranosti i pohlepe svjetskih bankara Sjedinjene Drzave i EU morale izdvojiti nekoliko bilijardi dolara i nikom nista? Dakle, nasi politicari samo se ponasaju europski i nastoje se sto prije prilagoditi EU standardima...Prvi hrvatski predsjednik ipak je bio covjek starog kova kojemu su osjecaji bili vazniji od suskanja novcanica, pa je vise volio bijele uniforme i lente od skupih satova i odijela, no to nije jedina razlika izmedju njega i g. Sanadera....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.