Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Odgođeno izručenje kapetana Dragana Hrvatskoj!

Australska sutkinja Jennifer Davies odgodila je odluku o izručenju Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, Hrvatskoj koju je prije godinu dana donio australski ministar unutarnjih poslova Jason Clare
22. studenoga 2013. u 11:30 2 komentara 2307 prikaza
kapetan Dragan
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Australska sutkinja Jennifer Davies odgodila je odluku o izručenju Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, Hrvatskoj koju je prije godinu dana donio australski ministar unutarnjih poslova Jason Clare, piše Guardian.  

Davies je prošlog tjedna utvrdila kako je u postupku bilo proceduralnih pogrešaka. Složila se sa Vasiljkovićem prigovorom da je trebao imati pristup korespondenciji između Australije i Hrvatske o njegovom izručenju.

Sutkinja odbacila sve ostale pritužbe

Hrvatska traži Vasiljkovića, bivšeg srpskog zapovjednika, zbog ispitivanja u vezi ubojstava i mučenja zatvorenika tijekom rata od 1991. do 1993. godine. Vasiljković je rođen u Beogradu, ali ima i australsko državljanstvo, a tvrdi kako je zahtjev za njegovim izručenjem politički motiviran.

Sutkinja je prihvatila samo njegove navode o proceduralnim pogreškama, ali i odbacila sve ostale pritužbe. Kapetan Dragan je uhićen u Perthu 2006. godine, ali je australska vlada tek prošle godine donijela odluku da će ga izručiti Hrvatskoj. Prema optužnici koju je objavilo tužiteljstvo Šibensko-kninske županije, Vasiljković je mučio ratne zarobljenike, naredio da ih se ubije i zapovijedao napadom na Glinu u kojem je bilo civilnih žrtava.

>>Proces izručenja kapetana Dragana možda će se vratiti na početak

>>Kapetan Dragan uložio žalbu protiv izručenja Hrvatskoj

Brojanje novaca
STIŽE ZABRANA NA RAZINI UNIJE
Nema više kupnje auta ili stana za ‘keš’, sve će ići preko računa
dr.sc. Mario Bagat
ISTRAŽILI SMO
Zašto je bitno da znate razlike između dopunskog i dodatnog osiguranja