Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USTAVNI SUD
Povratak na članak

Odgođena ovrha i Ekonomskog fakulteta u iznosu od 61,3 milijuna kn

Prijepor je oko načina obračuna poreza za autorske honorare isplaćene zaposlenicima Ekonomskog fakulteta

Komentari 7

NE
neboiznadzagreba
19:51 02.09.2014.

Rasadište naših ekonomskih genija pred ovrhom teškom nekoliko desetaka milijuna kuna ; što reći nego ono što najviše mrzim u komentarima : ha ha ha .

VL
DU
Deleted user
20:08 02.09.2014.

Što na to veli sindikalac Stipić?

VL
DU
Deleted user
14:39 03.09.2014.

Naravno. Znanost uopće, autorstvo napose, konačno trebaju dobiti valjan tretman. Ako se već posebnim zaslugama smatraju zavijanja nekih pjevaljki, ako su posebno zaslužni neki glumci pa im država plaća doprinose (čitaj građani), ako dobivaju gradske stanove na korištenje, a istofobnoo hodaju u Pradi, Gucciju i sl. voze jako dobre automobile, ne bi u ruke stavili torbu koja nije kožna i s potpisom - onda valjda profesori, znanstvenici uopće, zaslužuju zaštitu svog autorskog rada i plaću za znanstveni rad. Autorstvo je kod nas na jako niskim granama u odnosu na EU, a o SAD-u da ne govorim

VL
DU
Deleted user
10:14 03.09.2014.

Obzirom da ne znaju pravilo izračunati porez, ne treba se čuditi što nam je država u ovakvom rasulu. Pa nek` ih ovrše, pa kaj? Mislite li zaista da će nam nedostajati propali ekonomisti koji nam upravljaju državnim i gradskim financijama. To bi i moja pokojna baka, koja je bila obična švelja, mogla raditi bolje od njih. Ionako nam nema spasa dok ne dovedemo nekoliko njemačkih/izraelskih/švedskih/norveških stručnjaka na polju ekonomije, koji će možda riješiti problem. Kažem možda jer nema nama pomoći dok su "rođe" od dna do vrha premreženi po svim državnim i gradskim tvrtkama, dok imamo preko dvije stotine bespotrebnih općina koje služe samo uhljebljivanju političkih suradnika (suradnika u lopovluku), dok imamo gomilu udruga koje godišnje crpe preko dvije milijarde kuna (da 2.000.000.000,00kn), dok se crkva financira s još milijardu i pol, dok se država zadužuje bez glasanja i rasprave u Saboru, dok je državna imovina privatna prćija, dok policija i suci ne prestanu biti uslužni organ u provođenju i maskiranju legalizirane pljačke naroda (privatizacija i predstečajne nagodbe - zaštita i skrivanje lopova)... Nema nam spasa, najbolje je pobjeći, tko može....

VL
DU
Deleted user
20:11 02.09.2014.

Trebalo bi uvesti veću upisninu za naše ekonomske genijalce kako bi se djelatnici zasluženo nagradili.

VL
IV
Ivekivek
21:50 02.09.2014.

Čestitam glupom novinaru na mjestu u kojem se zbio opisani događaj. Vjerovatno u Magić Maloj.

VL
Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
00:02 03.09.2014.

Ovo nije problem, samo će povećati nadoknadu za polaganje ispita bez učenja.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.