Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužba za pronevjeru

Odgoda zbog bolesti suca: Fra Šime i bankarica obranu će iznijeti na jesen

Šime Nimac
Tino Jurić/Pixsell
15.07.2014.
u 13:07

Fra Šime je prodao crkveno zemljište, a novac je nestao sa župskog računa zbog čega se našao na optuženičkoj klupi zajedno sa svojom bankaricom

Fra Šime Nimac i bankarica Jasmina Bilonić, kojima se sudi zbog pronevjere 10 milijuna kuna u vlasništvu Župe BDM u Baškoj Vodi, svoje će obrane pred Županijskim sudom u Splitu iznijeti tek na jesen Naime, ročište koje je trebalo biti održano u srijedu je otkazano zbog zdravstvenih problema suca Slavka Lozine.

Ni prošlo ročište nije održano jer je zdravstvenih problema imala bankarica Bilonić. Fra Šime je prodao crkveno zemljište, a novac je nestao sa župskog računa zbog čega se našao na optuženičkoj klupi zajedno sa svojom bankaricom koju terete kako ga je poticala i pomagala mu.

Fra Šime Nimac još nije rekao gdje su novci, ali po svemu sudeći veliki je dio na računima u Švicarskoj, jedan dio je potrošen na Passat i jahtu, a par milijuna blokirani su na računu bankarice Bilonić u Partner banci.

Tvrtka Sunčani Bast koja je kupila zemljište od Fra Šime nije se uspjela uknjižiti pa su zapravo oni jedini oštećeni. Ostali su i bez novca i bez parcele.

>>Četiri milijuna kuna fra Šime sklonio u Švicarsku

>>Tvrtka ostala bez zemlje i 9,8 milijuna koje su uplatili župi

Komentara 1

ZA
zahira45
13:50 15.07.2014.

Pa ti imaj posla sa nekretninama Crkve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije