Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Odgoda poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja - pobjeda javnosti, SDP-a i HSU-a

Ministar zdravlja dodao je kako do poskupljenja police dopunskog osiguranja ne bi došlo prvog srpnja veće nešto kasnije.
06. svibnja 2016. u 13:36 7 komentara 404 prikaza
Siniša Varga
Foto: Davor Javorović/Pixsell

 Bivši ministar zdravlja i SDP-ov saborski zastupnik Siniša Varga rekao je da moguća odgoda poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja predstavlja veliku pobjedu javnosti i medija, ali i Foruma mladih SDP-a i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) u prikupljanju potpisa za peticiju da se spriječi povećanje cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja.

"Kao bivši ministar i potpredsjednik saborskog Odbora za zdravstvo smatram da nema potrebe za povećanjem cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja te da se sve neracionalnosti u u sustavu zdravstva moraju riješiti unutar Vlade, a ne ih prebacivati na teret građana", kazao je Varga Hini upitan kako komentira najavu ministra zdravlja Daria Nakića da postoji mogućnost odgode povećanja cijene police dopunskog zdravstvenog osiguranja sa 70 kuna na 89 kuna. 

Ministar zdravlja Dario Nakić izjavio jekako postoji mogućnost da dođe do odgode povećanja cijene police dopunskog zdravstvenog osiguranja sa 70 kuna na 89 kuna. 

"Nismo još donijeli nikaku konačnu odluku ali u ovom trenutku mogu reći da ćemo razmisliti o vremenu donošenja odluke o povećanju dopunskog zdravstvenog osiguranja sa 70 na 89 kuna i vemenu kada bi bilo dobro da se krene ukoliko ne ispunimo sve ono što očekujemo s racionalizacijom", izjavio je Nakić u Opatiji gdje sudjeluje na Kongresu Udruge poslodavaca u zdravstvu.

Ministar zdravlja dodao je kako do poskupljenja police dopunskog osiguranja ne bi došlo prvog srpnja veće nešto kasnije.

>> Ravnateljica HZZO-a dala ostavku, povećanje cijene dopunskog osiguranja odgođeno do jeseni

Predavanje Ivana Đikića na Filozofskom fakultetu
UPUTE GRAĐANIMA
Ivan Đikić: Ne širite histeriju, evo što trebate činiti kod pojave koronavirusa
HAMAG-BICRO
Inovativna rješenja
Hrvatski softverski sustav HECTA uspio je e-Commerce kupnju pojednostaviti, a uskoro će se implementirati i na strana tržišta
 • Avatar dpejakovic
  dpejakovic:

  Ovaj uzima kokainsku terapiju kao i njegov šef Kokainko Milanović...

 • Avatar dpejakovic
  dpejakovic:

  "predstavlja veliku pobjedu javnosti i medija, ali i Foruma mladih SDP-a i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) u prikupljanju potpisa za peticiju da se spriječi povećanje cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja." HE HE HE HE ČITAVIH 900 POTPISA!!! Kokainska terapija!!

 • zdepar:

  koliko ste vi pustili probnih balona koje ste onda slavodobitno lovili i opstruirali