Naslovnica Vijesti Hrvatska

Odgođena utakmica Sinđelića i Crvene zvezde koja se trebala igrati kod Vukovara

Problem se pojavio jer se utakmica trebala igrati na dan kada se obilježava obljetnica smrti jednoga od zapovjednika obrane Vukovara – Blage Zadre
15. listopada 2017. u 22:21 108 komentara 13169 prikaza
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL

Prijateljska nogometna utakmica veterana NK Sinđelić iz Trpinje, inače sela nedaleko od Vukovara, i beogradske Crvene zvezde koja se trebala igrati u ponedjeljak, 16. listopada, je otkazana.

Abraham Frimpong Nezgodno pao Strašna scena u Beogradu: Zvezdin igrač nepomično ležao na terenu

Potvrđeno nam je to iz ovoga nogometnog kluba navodeći kako je takva odluka donesena nakon razgovora s policijom koja nije mogla garantirati sigurnost. Naime, problem se pojavio jer se utakmica trebala igrati na dan kada se obilježava obljetnica smrti jednoga od zapovjednika obrane Vukovara – Blage Zadre. Upravo stoga je termin odigravanja utakmice, koja se trebala igrati povodom 90. obljetnice postojanja kluba, shvaćen kao velika provokacija. Trpinja je selo s većinskim srpskim stanovništvom i svega je na par kilometara udaljenosti od Vukovara. S obznanjivanjem termina odigravanja utakmice društvene mreže su se užarile. Mogle su se pročitati brojne osude uz navode kako se radi o velikoj provokaciji iz ovoga sela na dan kada se Vukovarci prisjećaju Blage Zadre. Podsjećaju i kako su upravo iz Trpinje kretali tenkovski napadi prema Trpinjskoj cesti i Vukovaru.

Druga pak strana tvrdi kako nije bila riječ o bilo kakvoj provokaciji nego je termin dogovoren u dogovoru dva kluba i s obzirom na njihovo slobodno vrijeme. Treba znati i kako NK Sinđelić se uspješno natječe u 2. ŽNL Nogometnog središta Vukovar. Inače, ovo ne bi bilo prvo gostovanje veterana nekoga od srbijanskih prvoligaša u selima Podunavlja. Veterani Crvene zvezde su već dolazili u Negoslavce i Bobotu, također sela s većinskim srpskim stanovništvom. Ovoga proljeća u Borovu selu gostovala je i seniorska momčad FK Vojvodine iz Novoga Sada. 

U KOLNU Nova tučnjava Nijemaca i Delija, ozlijeđeni policajci, više od 100 privedenih Navijači Kolna Ostavili bez daha Navijači Kolna kupili ulaznice za sve utakmice Crvene zvezde i učinili nešto nestvarno Delije u Kolnu Više od 30 privedenih Neredi Delija u Kölnu: 'Nasilje navijača u Srbiji ima dugu i tužnu tradiciju'
Kik
Prolistajte novi KiK katalog i ne propustite super akcije!

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Domaće je bolje
  Domaće je bolje:

  Zar Hrvatska još nije oslobođena od četnika ja sam mislio da je to završeno mirnom integracijom?

 • Avatar fastrac
  fastrac:

  Heh već sutra stiže prosvjedna nota od mirotvorca, i izvanredna pressica srpskog ministarstva za hrvatsku.

 • martaivanpavao:

  Mi smo hebeno tolerantan narod !