Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više od 30 privedenih

Neredi Delija u Kölnu: 'Nasilje navijača u Srbiji ima dugu i tužnu tradiciju'

Delije u Kolnu
YouTube screenshot
28.09.2017.
u 17:50

Nekoliko sati prije početka utakmice na Rudolfplatzu je došlo do tučnjave navijača u kojoj je sudjelovalo stotinjak osoba.

Više od 30 navijača Crvene zvezde privedeno je u Kölnu zbog izazivanja nereda uoči utakmice 2. kola H skupine Europske lige između Kolna i beogradskog kluba.

Nekoliko sati prije početka utakmice na Rudolfplatzu je došlo do tučnjave navijača u kojoj je sudjelovalo stotinjak osoba.

Srećom, policija je brzo reagirala i spriječila je veće incidente. Njemački mediji navode kako je privedeno 30-tak osoba većinom gostujućih navijača. Još sinoć je privedeno osam navijača Crvene zvezde.

Köln je od sinoć pod opsadom policije koja je angažirala 2,300 policajaca, a za red na stadionu brinut će više od 700 redara. Iznad središta grada lete policijski helikopteri, a spremni su i vodeni topovi.

 

Zbog straha od mogućih izgreda dio ugostitelja je zatvorio svoje objekte, a dio škola i fakulteta je u četvrtak radio skraćeno. Policija i gradske vlasti apelirali su su na građane do zaobilaze strogi centar grada.

"Nasilje nogometnih navijača u Srbiji od 90-tih godina ima dugu i tužnu tradiciju, još u vrijeme preminulog autokrata Slobodana Miloševića," pišu njemački mediji.

Lokalni list "Kölner Stadt-Anzeiger navodi kako su vođe srpskih huligana najčešće poznati policiji i često povezani s narko-mafijom, ali nikada nisu osuđivani na duge zatvorske kazne. 

"Političari i visoki državni službenici kao njihovi zaštitnici sjede u upravama velikih klubova i zaustavljaju akcije pravosuđa. Broj rano obustavljenih krivičnih postupaka je mnogo veći od broja presuda", smatra taj list.

Komentara 72

CR
crodux
18:26 28.09.2017.

ne kužim ovaj VL?? šta vi pratite gostovanja delija i servirate nama u HR. pa nije to naš klub a uostalom uopće nije neki nered da bi morao biti na naslovnoj..u srpskim novinama je to sporedna vijest!

DU
Deleted user
19:04 28.09.2017.

Besmislen članak o huliganizmu navijača. Što nas, i VL, briga što rade huligani na gostovanju njihovog tima u inozemstvu. Ni njihovi portali o ovome ne pišu, niti od nebitnih stvari prave senzaciju. Niti naši huligani na gostovanjima nisu ništa bolji. Svi su oni isti.

Avatar debela koli
debela koli
18:36 28.09.2017.

Ali u Srbiji niko ne crta svastike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije