Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG PJESMICE NA TWITTERU

Odgođena presuda Duhačeku: Došlo je do greške u opisu djela prekršaja

Odgođena je presuda Indexovom novinaru Gordanu Duhačeku
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
1/4
19.09.2019.
u 19:24

Greška je u tome što su u prethodnom prijedlogu Duhačekovi prekršaji navedeni kao da ih je počinio u jednom danu, međutim to se dogodilo u dva različita dana.

Presuda novinaru Gordanu Duhačeku zbog pjesme "Govna Velebita" koju je objavio na Twitteru 21. kolovoza  trebala je biti objavljena danas u 18 sati. Međutim, došlo je do odgode zbog ispravka optužnog prijedloga, pa je sad izricanje presude odgođeno do sljedećeg ročišta. 

 - Utvrđeno je da je došlo do greške u činjeničnom opisu djela prekršaja u kojem nije preciziran datum i vrijeme počinjenja, te ovom prilikom u potpunosti mijenjamo činjenični opis prekršaja - stoji u dokumentu koji je dostavila PU Zagrebačka.

Greška je u tome što su u prethodnom prijedlogu Duhačekovi prekršaji navedeni kao da ih je počinio u jednom danu, međutim to se dogodilo u dva različita dana. 21. je kolovoza, naime, Duhaček na Twitteru objavio pjesmu "Govna Velebita", dok je idući dan, 22. kolovoza u 2 ujutro prepjevao još jednu hrvatsku domoljubnu pjesmu, ovaj put "Oj, Hrvatska mati" sa stihovima  "Oj, Hrvatska srati". 

- Razočaran sam i ljut jer se hrvatska policija, koja bi trebala biti pojam za organizaciju, nije znala organizirati - komentirao je situaciju Duhaček. 

Podsjetimo, Indexov je novinar "pod paljbu" došao zbog obrade hrvatske budnice "Vila Velebita", a njome je htio ukazati na veliki broj fekalija na Jadranu. Uhićen je u ponedjeljak ujutro u zračnoj luci Franjo Tuđman, netom prije nego je poletio na službeni put u inozemstvo. 

Duhaček je prošlog ljeta kažnjen kaznom od 740 kuna zbog tvita na kojem je napisao slogan "ACAB", odnosno "All Cops Are Bastards". 

Foto: Hana Ivković

Ključne riječi

Komentara 124

Avatar Syssko
Syssko
19:33 19.09.2019.

SLOBODA MEDIJA nije i nesmije biti vriđeđanje himne,pljuvanje po državi i ponižavanje državnih institucija a MEDIJI žele MONOPOL da govore šta god im padne na pamet a siju govor mržnje, lažu, obmanjuju, sotoniziraju, zašto bi to bilo legalno??? No akoako to legaliziramo onda i svaki komenator na ovo i svim drugim portalima mora imati i moći jednako pisat a da ga ti isti novinari, portali, društvene mreže ne sankcioniraju, brišu profile, dijele kartone! DAKLE ako medijske slobode neće imat granica onda je rotuustavno te iste slobode ograničavat svima ostalima, dvostruke kriterije nemožemo imat u društvu koje zovemo DEMOKRATSKO!

SV
stjepan v.
19:45 19.09.2019.

ovo neodgojeno djubre prkosi jer ga stite udbaski yugosloveni.

DU
Deleted user
19:54 19.09.2019.

Otpadu koji vrijeđa državu koja ga je primila, treba pokazati vrata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije