Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Odgođena nastava u Varaždinskoj županiji, osnovci iz Bjelovara također bez nastave

Već danas su zabilježene teškoće u prijevozu učenika, posebice osnovnoškolaca - kažu u Županiji.
27. veljače 2018. u 11:08 6 komentara 1208 prikaza
Snijeg/Ilustracija
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Sutra (u srijedu) neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama u Varaždinskoj županiji. Zbog vremenskih uvjeta i sigurnosti prijevoza učenika, župan Varaždinske županije Radimir Čačić donio je odluku o odgodi nastave u svim osnovnim i srednjim školama čiji osnivač je Županija. Riječ je o 33 osnovne i 14 srednjih škola. 

snijeg u Dubrovniku Zimski uvjeti Snijeg zabijelio Dubrovnik: Pogledajte zimsku idilu na jugu Hrvatske

- Već danas su zabilježene teškoće u prijevozu učenika, posebice osnovnoškolaca, pa je nastava danas odgođena u pet škola - Bisag, Breznički Hum, Podrute, Svibovec Toplički i Visoko - kažu u Županiji.

Odgođena nastava i u bjelovarskim osnovnim školama

Zbog obilnih snježnih padalina i vrlo niskih temperatura u srijedu i četvrtak, 28. veljače i 1. ožujka, neće biti nastave u bjelovarskim osnovnim školama, priopćili su u utorak iz bjelovarske gradske uprave.

 Odluku o odgodi nastave donijeli su bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i njegova zamjenica za društvene djelatnosti Valna Bastijančić Erjavec u dogovoru s ravnateljima škola, kako ne bi dovodili u pitanje sigurnost učenika.

 Iz Grada Bjelovara ističu da bi se nastava, sudeći prema trenutačnim vremenskim prognozama, trebala održati u petak, 2. ožujka 2018., no u slučaju daljnje odgode javnost će pravovremeno obavijestiti.

Odgoda i u Međimurju

Zbog vremenskih uvjeta, snježnih nanosa diljem Međimurja i niskih temperatura zbog kojih na određenim lokacijama nije moguće kvalitetno očistiti prometnice, župan Međimurske županije Matija Posavec donio je odluku o odgodi nastave u svim osnovnim i srednjim školama u kojima je Županija osnivač. Nastava se neće održati sutra i u četvrtak.

Snijeg/Ilustracija
1 / 35
Snijeg u Ogulinu

Zbog poledice i sigurnosti učenika danas je na području Splitsko-dalmatinske županije bila odgođena nastava u više škola, među ostalim i u osnovnim školama u Trogiru, Solinu i Kaštelima, a očekuje se da bi se u srijedu nastava u tim školama mogla ponovno normalizirati, doznaje se u sjedištu Splitsko-dalmatinska županije.

 "Odlučeno je da se zbog sigurnosti učenika danas odgodi nastava u svim osnovnim školama u Trogiru, Splinu i Kaštelima te u srednjoj školi na Visu", rekao je za Hinu pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije Tomislav Đonlić.

Po njegovim riječima, danas je bila odgođena nastava i u osnovnim školama na Braču - u Supetru, Nerežišću, Bolu i Milni te na otoku Šolti u osnovnoj školi u Grohotama.

"U Dalmatinskoj zagori nastava je danas odgođena u osnovnim školama u Trilju, Otoku kod Sinja, Primorskom Dolcu i Srijanama", rekao je Đonlić.

Objasnio je kako je ravnateljima i školskim odborima na području Splitsko-dalmatinske županije preporučeno da odluku o nastavi u pogoršanim vremenskim uvjetima donose u suradnji s mjesnim stožerima Civilne zaštite.

"Za srijedu se očekuje poboljšanje vremena, što bi moglo značiti i normalizaciju nastave u školama na području naše županije", rekao je Đonlić.

Snijeg u Vodicama VRHUNAC HLADNOĆE Zavižan ponovno najhladniji s -20 °C, veliki minusi i u Splitu, Šibeniku, Zadru... damir jelić 'stanje zadovoljavajuće' Župan Jelić obišao Slunj i općine Plaški, Saborsko i Rakovicu Hladnoća i snijeg su okovali Europu Hladnoća Sibirska hladnoća vlada Europom, od Moskve, preko Zagreba, do Pariza

Vodotoranj u Vukovaru

Čitatelj Domagoj Jurčić Sremac poslao nam je krasnu fotografiju vukovarskog vodotornja:

Vodotoranj u Vukovaru | Autor : Domagoj Jurčić Sremac Foto: Domagoj Jurčić Sremac

SPAR
ZDRAVLJE I OKUS NA PRVOM MJESTU
Zašto je dobro jesti domaće sezonsko voće i povrće?
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke
  • nogogaz:

    Pa ne tribaju nama škole.... Već završena odnovna škola pruža šansu da postaneš predsjednik hrvatske. Pa nemamo mi novca da placamo vse te osnovnoskolce a kamoli srednješolce da ne pomislim na one sa fakultetom.... Bankrot.