Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNIJEG STVARA PROBLEME

Odgođena nastava u Varaždinskoj županiji, osnovci iz Bjelovara također bez nastave

Snijeg/Ilustracija
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Autori: Ivica Beti, Hina
27.02.2018.
u 11:08

Već danas su zabilježene teškoće u prijevozu učenika, posebice osnovnoškolaca - kažu u Županiji.

Sutra (u srijedu) neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama u Varaždinskoj županiji. Zbog vremenskih uvjeta i sigurnosti prijevoza učenika, župan Varaždinske županije Radimir Čačić donio je odluku o odgodi nastave u svim osnovnim i srednjim školama čiji osnivač je Županija. Riječ je o 33 osnovne i 14 srednjih škola. 

- Već danas su zabilježene teškoće u prijevozu učenika, posebice osnovnoškolaca, pa je nastava danas odgođena u pet škola - Bisag, Breznički Hum, Podrute, Svibovec Toplički i Visoko - kažu u Županiji.

Odgođena nastava i u bjelovarskim osnovnim školama

Zbog obilnih snježnih padalina i vrlo niskih temperatura u srijedu i četvrtak, 28. veljače i 1. ožujka, neće biti nastave u bjelovarskim osnovnim školama, priopćili su u utorak iz bjelovarske gradske uprave.

 Odluku o odgodi nastave donijeli su bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i njegova zamjenica za društvene djelatnosti Valna Bastijančić Erjavec u dogovoru s ravnateljima škola, kako ne bi dovodili u pitanje sigurnost učenika.

 Iz Grada Bjelovara ističu da bi se nastava, sudeći prema trenutačnim vremenskim prognozama, trebala održati u petak, 2. ožujka 2018., no u slučaju daljnje odgode javnost će pravovremeno obavijestiti.

Odgoda i u Međimurju

Zbog vremenskih uvjeta, snježnih nanosa diljem Međimurja i niskih temperatura zbog kojih na određenim lokacijama nije moguće kvalitetno očistiti prometnice, župan Međimurske županije Matija Posavec donio je odluku o odgodi nastave u svim osnovnim i srednjim školama u kojima je Županija osnivač. Nastava se neće održati sutra i u četvrtak.

Snijeg/Ilustracija
1/35

Zbog poledice i sigurnosti učenika danas je na području Splitsko-dalmatinske županije bila odgođena nastava u više škola, među ostalim i u osnovnim školama u Trogiru, Solinu i Kaštelima, a očekuje se da bi se u srijedu nastava u tim školama mogla ponovno normalizirati, doznaje se u sjedištu Splitsko-dalmatinska županije.

 "Odlučeno je da se zbog sigurnosti učenika danas odgodi nastava u svim osnovnim školama u Trogiru, Splinu i Kaštelima te u srednjoj školi na Visu", rekao je za Hinu pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije Tomislav Đonlić.

Po njegovim riječima, danas je bila odgođena nastava i u osnovnim školama na Braču - u Supetru, Nerežišću, Bolu i Milni te na otoku Šolti u osnovnoj školi u Grohotama.

"U Dalmatinskoj zagori nastava je danas odgođena u osnovnim školama u Trilju, Otoku kod Sinja, Primorskom Dolcu i Srijanama", rekao je Đonlić.

Objasnio je kako je ravnateljima i školskim odborima na području Splitsko-dalmatinske županije preporučeno da odluku o nastavi u pogoršanim vremenskim uvjetima donose u suradnji s mjesnim stožerima Civilne zaštite.

"Za srijedu se očekuje poboljšanje vremena, što bi moglo značiti i normalizaciju nastave u školama na području naše županije", rekao je Đonlić.

Komentara 6

NO
nogogaz
11:58 27.02.2018.

Pa ne tribaju nama škole.... Već završena odnovna škola pruža šansu da postaneš predsjednik hrvatske. Pa nemamo mi novca da placamo vse te osnovnoskolce a kamoli srednješolce da ne pomislim na one sa fakultetom.... Bankrot.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije