Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavni državni odvjetnik

Odbor za ljudska prava podržao Cvitanovo izvješće

03.06.2014., Zagreb -13. sjednica Nacionalnog vijeca za pracenje suzbijanja korupcije u Hrvatskom saboru. Na sjednici se raspravljalo o izvjescima DORH-a i policije. Dinko Cvitan.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
02.06.2016.
u 16:55

Danas su HDZ-ovi zastupnici Ivan Radić i Anđelko Stričak bili suzdržani na glasovanju o izvješću, dok je ostatak odbora, kojeg čine uglavnom manjinski zastupnici te oporba, glasovali za izvješće

Saborski Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina danas je podržao Godišnje izvješće o radu Državnog odvjetništva za 2015. godinu. Prije desetak dana vladajući su odbili raspravljati o tom izvješću na Odboru za pravosuđe dok Vlada ne da svoje mišljenje, pa se tada počelo spekulirati da vladajući žele rušiti glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana. Na prošlotjednoj sjednici Vlada je izvješće samo primila na znanje, bez objašnjenja prihvaća li ga ili ne.

Danas su HDZ-ovi zastupnici Ivan Radić i Anđelko Stričak bili suzdržani na glasovanju o izvješću, dok je ostatak odbora, kojeg čine uglavnom manjinski zastupnici te oporba, glasovali za izvješće, pa čak i nezavisni zastupnik iz Kluba zastupnika Milana Bandića Mirko Rašković.

>> Odgođena sjednica Odbora za pravosuđe jer Vlada nije dala mišljenje na izvješće DORH-a

Komentara 4

DU
Deleted user
17:50 02.06.2016.

Odbor se ne pita,vlada treba donijeti svoju odluku,Cvitan je produžena ruka Barišića i oni oba dva trebaju letjeti!

NE
Neo001
20:06 02.06.2016.

Cvitan je bajićev šegrt i udbaški igrač partije. To je zlo za pravdu i hrvatsku državu.

GA
galimberti
19:24 02.06.2016.

Cvitan tolerira notorne prekrsitelje zakona kojima se okruzio.Ne zasluzuje povjerenje gradjana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije