Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tajno snimljeni razgovori

Odbijen zahtjev obrane Nade Čavlović Smiljanec o izdvajanju dijela dokaza iz spisa

Nada Čavlović Smiljanec
Foto: Grgur Žučko/pixsell
13.10.2015.
u 12:52

Sud je prijedlog odbio smatrajući da je riječ o zakonitim dokazima

Optužno vijeće Zagrebačkog Županijskog suda odbilo je zahtjev obrane Nade Čavlović Smiljanec, bivše ravnateljice Porezne uprave, da se iz spisa neki dokazi izdvoje kao nezakoniti.

Obrana je prošli tjedan tražila da se iz spisa izdvoje snimke tajno snimljenih razgovora te iskazi svjedoka, koji su ispitani u USKOK-u bez nazočnosti branitelja i optuženika, što je inače zakonom predviđena opcija prema Zakonu o kaznenom postupku. Smatrali su da je riječ o nezakonitim dokazima.

No, sud je prijedlog odbio smatrajući da je riječ o zakonitim dokazima. Obrana na takvu odluku suda ima pravo žalbe, a o žalbi će odlučivati Vrhovni sud.

To konkretno znači da do odluke Vrhovnog suda neće biti ponovnog odlučivanja o pravomoćnosti optužnice, što znači da suđenje bivšoj ravnateljici Porezne uprave, Ružici Kovačević i Željku Bilošu vjerojatno neće početi prije početka iduće godine.

>> Idući tjedan odluka o pravomoćnosti optužnice protiv Nade Čavlović Smiljanec

>> Biloš političare tražio da urgiraju kod poreznika

Komentara 8

DU
Deleted user
13:38 13.10.2015.

Još jedan "časni" SveDrP-ovac!

OS
osica
13:14 13.10.2015.

"a sakrila bi nešto , iskustvo čuda čini" ali joj sada ne pali.

Avatar kravata
kravata
13:46 13.10.2015.

Oslobodit prije sanadare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije