Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jadran
Povratak na članak

Odbijen prijedlog Mosta o proglašenju isključivoga gospodarskog pojasa

Miro Bulj nekoliko je puta isticao potrebu da se danas donese ta deklaracija navodeći kako je 135 pomorskih zemlja u svijetu proglasilo isključivi gospodarski pojas

Komentari 12

I1
ing-12345
16:30 12.07.2018.

Izdaja Hrvatske od strane HDZ-a i SDP-a se nastavlja no neće oni još dugo.

VL
GV
golub Vaso
17:27 12.07.2018.

poltroni i izdajnici vladaju Hrvatskom

VL
LU
Lujo123
18:11 12.07.2018.

izdajice i poltroni! Podtepne EU muhe!!

VL
MU
Mukowsky
18:40 12.07.2018.

Izdaja!!!!!

VL
GO
goran2hr
18:00 12.07.2018.

ZERP ne važi za članice EU, tj. ono bitno - za Italiju i Sloveniju. Tako da je hrvatsko "provođenje" ZERP-a, prava sprdnja. I Italija i Slovenija proglasile su svoj IGP. Čak i Slovenija koja na to nema pravo, ni po pravu, ni po logici. Proglašenje IGP, moglo bi samo koristiti Hrvatskoj, što se tiče oporavka ribljeg fonda, ekološke zaštite, a i financijski - ako bi se ribarenje počelo kontrolirati i naplaćivati Slovencima i Talijanima. IGP je nešto što bi proglasila svaka normalna zemlja, koja drži do suvereniteta, dostojanstva, a i ekonomske koristi za svoj narod.

VL
TE
Teuta
20:13 07.08.2018.

Pa koji to maloumnici (sta je prikovise, prikovise je!) uopce mogu ustvrditi kako "ZERP zamjenjuje iskljucivi gospodarski pojas" u (svim) sadrzajima te ZNACENJU I VAZNOSTI OPCENITO po drzavu?! Svaka drzava ima u interesu zastititi (i eksploatirati u skladu sa postojecim zakonima) svoj teritorij kako bi sama ostvarila benefiti od toga bez obzira bila clanica EU ili ne. Sa ZERP-om problem je, ne komplicirajuci stvari, jednostavan: Talijani (prvi morski susidi sa kojima "dilimo" Jadransko u duzini od nekoliko stotina km duz "crte sredine" strogo kategoricki promatrajuci) uvijek imaju bolje, novije, naprednije koce i kocarice a pri tom ne postivaju nikakva pravila o vrstama alata za "po dnu" niti o (sezonskim) mrezama. Jednostavno receno, izlovljavaju do besvijesti na nasem teritoriju bez mogucnosti nasih ribara da uopce budu konkurentni na takav nacin. O svijesti nasih ribara (koji su svjesni vaznosti "zivota" na duge staze u Jadranskom) i stranaca (mahom Talijana) koji se ponasaju kao da su na izvoru nafte - iscrpi resurse do kraja pa petama vjetra preko mora - bespredmetno je uopce. Dakle, tko normalan uopce moze izici pred oci gradjana vlastite drzave tvrdeci kako je iskljucivi gospodarski pojas nepotrebno proglasavati jerbo ga (zamjenski) ZERP dobro "pokriva" ?!

VL
DU
Deleted user
12:56 13.07.2018.

Svi to odbijaju a na kraju ćemo mi sve morati platiti. To je otpočetka ogromna pogreška.

VL
Avatar Peterančan
Peterančan
16:22 12.07.2018.

Ko je taj bulj, jel to nekakva endemska riba? Samo nek ne pliva oko mosta, jer dok se most sruši bu ga poklopil.

VL
DU
Deleted user
12:58 13.07.2018.

Naravno da MOstu nitko više normalan ne vjeruje i s pravom ali da je neophodno proglasiti ISKLJUČIVI GOSPODARSKI POJAS TOČNO JE. Neki od zastupnika su to i predlagali ali ostatak koalicije je čoporativno to odbio... strašna pogreška koja se ponavlja. Nije bitno da li se radi o Bulju ili nekom drugom liku iz Mosta bitan je interes države a ona ima samo jedan interes rasprodati Hrvatsku. Likovi u Deliriju to neće ni primijetiti zato i postoji nogomet.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.