Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel stručnjaka

"Odbacite presudu protiv Gotovine za 'nezakonito' granatiranje"

\'Croatian General Ante Gotovina (R) arrives for his initial appearance at the court of the UN tribunal for warcrimes in former Yugoslavia in The Hague, Monday 12 December 2005. Ante Gotovina was to f
AFP/Pixsell
14.01.2012.
u 21:45

Dvanaest vrhunskih međunarodnih pravnih i vojnih stručnjaka argumentima pobija haašku presudu generalima

"Žalbenom vijeću predlažemo da u potpunosti odbaci presudu protiv generala Gotovine za 'nezakonito granatiranje' Knina, Benkovca, Gračaca i Obrovca 4. i 5. kolovoza 1995. tijekom vojne akcije Oluja, što je navedeno kao kazneno djelo u prvostupanjskoj presudi Gotovini i Markaču koju je sudsko vijeće ICTY-ja donijelo 15. travnja prošle godine. Potvrđivanje takve presude imalo bi dugoročne implikacije na međunarodno humanitarno i ratno pravo, a time i na buduće oružane sukobe u svijetu", stoji među ostalim u podnesku u obliku "prijatelja suda" koje je Žalbenom vijeću Haaškog tribunala 12. siječnja poslalo čak dvanaest međunarodnih pravnih i vojnih stručnjaka. Oni su na 25 stranica, koje Večernji list posjeduje, stručno kritizirali osuđujuću presudu. Žalbeno vijeće je u petak primitak podneska službeno potvrdilo.

Potpisnici su ugledni američki, kanadski i britanski profesionalci međunarodnog ratnog prava i dva američka generala koja su bila glavni odvjetnici američke vojske.

Upozorenje Haagu glasi: Pa ne možete zabraniti rat

Komentara 779

VO
VolimZagreb
22:44 14.01.2012.

NE EU !!!

FR
fran108
22:30 14.01.2012.

ne ući u eu i sačekati gen. gotovinu na rivi u splitu...neprocjenjivo !

A9
AAA-999
22:19 14.01.2012.

Što će sada lažmi svjedoci - mesonja, HHO-banda i ostali?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije