Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
htio poništiti rezultate

Odbačene još dvije Trumpove tužbe: 'Narod je odlučio'

U.S. President Trump responds to a question from a reporter in the Oval Office at the White House in Washington
Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
07.12.2020.
u 21:31

Biden ukupno ima 306 elektora u odnosu na Trumpovih 232, a izborni kolegij će pobjednika službeno proglasiti 14. prosinca

Još dvoje američkih sudaca, u Detroitu i Atlanti, odbacili su tužbe pristaša Donalda Trumpa kojima su htjeli poništiti rezultate izbora zbog navodnih neregularnosti. 

Obje tužbe je 25. studenoga podnijela Sidney Powell, bivša odvjetnica Trumpove kampanje, u ime republikanskih glasača.

Aktualni američki predsjednik i njegovi saveznici izgubili su niz slučajeva kojima su htjeli preokrenuti službene rezultate predsjedničkih izbora održanih 3. studenoga. 

Okružna sutkinja Linda Parker u Detroitu u Michiganu te sudac Timothy Batten u Atlanti u Georgiji presudili su da podnositelji tužbe nisu dali dovoljno dokaza te da su one podignute prekasno. 

VIDEO Joe Biden novi je predsjednik SAD-a!

„Narod je odlučio“, napisala je Parker, referirajući se na rezultate izbora, a prenosi Reuters.

Demokratski kandidat i nadolazeći predsjednik Joe Biden je u Michiganu pobijedio sa 154 tisuća glasova, a u Georgiji za oko 12 tisuća, pa je dobio 16 elektorskih glasova izbornog kolegija u svakoj državi. 

Obje savezne države imaju oko 10 milijuna stanovnika, a Trumpu za drugi mandat ne bi bilo dovoljno ni kad bi ipak bio proglašen pobjednikom u njima. 

Biden ukupno ima 306 elektora u odnosu na Trumpovih 232, a izborni kolegij će pobjednika službeno proglasiti 14. prosinca

Georgia je u međuvremenu potvrdila izborne rezultate na svom teritoriju, nakon ručnog prebrojavanja glasova koje je zatražila Trumpova kampanja. 

U utorak ističe rok za pravnu obradu izbora, nakon čega američki Kongres smatra da su izborni rezultati po saveznim državama konačni. 

Ključne riječi

Komentara 24

PU
Puky2
09:44 08.12.2020.

Zao mi je adzeovaca sto im trump ode na smetliste povjesti...

NE
Nepokolebljiv
21:53 07.12.2020.

Jako zgodno sto krkanski mediji objavljuju odluke nizih sudaca aktivista ali cudno da ne objave odluke najviseg americkog suda! Danas je Justice Samuel Alito NAREDIO drzavi Pennsilvania-i da mu sutra do 9 ujutro podastru odgovor na tuzbu predstavnika u Congressu 3 sata prije nego bi postavili elektore koji ce dati svoje glasove za Predsjednika! Izgleda da vrhovni sudac Alito ima neke “opasne namjere” po prevarante na izborima!

XA
xaron
01:34 08.12.2020.

....narod je odlučio, napisala je Parker... Pa to su isto mogli reči i za Lukašenka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije