Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Od zatiranja prava žena do zatiranja sjekirom samo je jedan korak

Dva dana nakon čedomorstva, nanošenja teških ozljeda djetetovoj majci i suicida ubojice, iz srca Zagreba stiže slika nalik na one sa ulica Teherana: muška molitva krunice za muškarce

Komentari 53

IV
ivamatic27
17:56 11.01.2023.

A usporedba muškaraca koji mole krunicu i onih koji ubijaju svoje žene sjekirama je, po mome sudu, ispod svakog dostojanstva a po mogućnosti i za pravna postupanja.

VL
IV
ivamatic27
17:53 11.01.2023.

Uistinu je žalosna intelektualna "nizina" većine kritika ovog događanja poput autorice ove kolumne koja nije uopće svjesna kako bi u Teheranu muškarci zbog molitve krunice završili na vješalima. A vidim da im se sličan progon sprema i u Hrvatskoj.

VL
TW
twisteer
18:16 11.01.2023.

Dakle po sudu "praznoglave", katolici zatiru ljudska prava i korak su do sjekire.....vecernjak je odavno pregazen priglupim pamfletima ...

VL
SP
Spezzi
18:22 11.01.2023.

ovo je morbidna podvala koje se ne bi postidio ni najgori staljinist. ljudima koji mirno iskazuju svoj vjerski stav, gurati sjekiru u ruke, više je nego zločesto od strane nazovi novinara. vrlo lako utuživo u pravnoj državi.

VL
DU
Deleted user
18:17 11.01.2023.

Zbilja nisam znao da je Krunica toliko moćno oružje u borbi protiv sluga zlog!

VL
SA
sasha68
18:19 11.01.2023.

koliko je autorica puna mrznje dokazuje ovo što povezuje jednog idi-ota koji ubija sa ljudima koji mole aloooo mole

VL
V0
Vlaskoulicanec3.0
18:15 11.01.2023.

Draga autorica pokušava preko nekoliko ludih ubojica muškog roda sve muškarce proglasiti ludim ubojicama! Drugarice, ajde malo zagrebite ispod površine pa za promjenu "analizirajte" nasilje žena. Začudili biste se da najviše nasilja protiv žena učine upravo - žene! Tipična vrsta nasilja je Mobbing gdje oko 80% počinioca su žene a više od 70% njihovih žrtava su opet žene. U obiteljskom nasilju žene nimalo ne zaostaju za muškarcima i tu bih definitivno procijenio da smo 50:50. Samo što nije politički oportuno to govoriti, jer su eto samo žene žrtve i ne mogu nikako biti počinitelji...

VL
DR
Draconic5
20:10 11.01.2023.

Ovako ekstremne reakcije na krunicu samo su živi dokaz da ona djeluje.

VL
AN
AntePortas9
18:30 11.01.2023.

Ovoj ni dragi Bog ne može pomoći. Pojede je mržnja prema vjeri 86 % stanovnika RH.

VL
DU
Deleted user
19:41 11.01.2023.

Izgleda da je KRUNICA najbolja obrana sudeći po ovome kako se pojedinci dižu na zadnje noge.

VL
Avatar Asterix
Asterix
18:57 11.01.2023.

Ne podupirem molitelje, ustvari izvedbu a i neke od njihovih teza ali premisa članka je morbidna. Da sam urednik suspenzija bi bila trenutna.

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
19:03 11.01.2023.

A ko ce ovakav clanak nego.

VL
KO
Kološanin
20:22 11.01.2023.

Gospođo Rašović, profesionalni novinar provjerio bi značenje pojmova koje koristi u svom tekstu. Čedomorstvo je ubojstvo djeteta od strane vlastite majke tijekom poroda ili neposredno nakon poroda dok je žena u specifičnom psihičkom i hormonalnom stanju. Zato muškarac, o čijem slučaju pišete, kao niti jedan drugi muškarac, ne može počiniti čedomorstvo, nego ubojstvo djeteta.

VL
VI
vidum
18:54 11.01.2023.

O kakvom zatiranju prava žena ova priča!? Ovakvi događaji su izravna posljedica monstruoznog privilegiranja žena u obitelji i društvu u odnosu na muškarce. Koliko muškaraca je ubilo ženu, a da nije ubilo sebe? Tko ili što ih je dovelo u u stanje iz kojeg spas traže u vlastitoj smrti. Broje se samo ubijene žene, a o smrti "monstruma" se ne govori. Kao što se ne govori ni o pet stotina muškaraca koji godišnje spas potraže u suicidu. Zašto to čine? Svi znamo zašto, ali koga briga, ipak su u pitanju tek obični muškarci. Na demokratskom Zapadu, manje vrijedna bića.

VL
UD
Udbaš
08:10 12.01.2023.

Dakle, ovo previjanje od bolova naše drage komentatorice zaslužuje osvrt i lijek, po mogućnosti (a ima) pravni. Toliki je poremećaj percepcije naših naprednjaka da jednostavno ne mogu pojmiti ni razjasniti grozotu relativno nove religiozne pojave - javne molitve. Upro see šprajc, "novinar s karakterom" kojem moral ne smeta; upro se čitav index koji se donekle slabo vidi iza novinara čiji stas sugerira da je proždro puno više od vlastitog morala; upire se eto i renči a sve uzalud. Naime, teško je srušiti na koljena ljude koji su sami kleknuli i mole milost. Izbezumljenost onih koji su naviknuti da budu adresati takovih molitava leži u činjenicu da su se molitelji obratili drugim, višim instancama i da se čini da spomenute "veličine" ne cijene pretjerano. E, to je blasfemija koja zaslužuje odgovor makar se morala upotrijebiti sva podlost i malicioznost koja je struci poznata iako bi se ovakvih metoda postidjelo čak i odvjetništvo koje je poznato po širini dopustivih metoda. Konstrukcija, koja instrumentalizacijom obezvređuje žrtvu, (dijete u dobi od jedne i pol godine) o povezanosti molitelja sa monstrumom je toliko prozirna da ne može moliteljima nanijeti nikakvu štetu, ali je nanosi profesionalnom i osobnom ugledu same autorice. Dakle, Renči, ovako se ne piše radi sebe same, nemoj to sebi raditi. Drugo, molitelji su muškarci sa integritetom koji vole i poštuju svoje žene neusporedivo više od svojih kritičara jer su ravnopravni u doprinosu obitelji i ne moraju podilaziti..,

VL
Avatar horuk
horuk
19:27 11.01.2023.

Ja volim žene. Ali ne podnosim ekstremiste pa ni žene ekstremiste. One su jednostavno odbojne kako god izgledale.

VL
VI
vidum
18:37 11.01.2023.

Bageri, đava vas odnija. Da se kanali kopaju capunon i lopaton, ne bi se jadni ljudi morali bavit novinarstvon.

VL
Avatar Malo_vitra
Malo_vitra
21:51 11.01.2023.

Ne znam koju bi rečenicu iz članka prije komentirao ali da skratim: sve su odvratne, a zaključci porazni za nekog tko se predstavlja kao intelektualac.

VL
BE
Berlioz
07:22 12.01.2023.

Izvrstan primjer činjenično netočnog i tendencioznog člana pogonjenog suludom ideologijom. Prvo malo podataka koji bacaju svijetlo na manipulacije: život u Hrvatskoj nikad nije bio sigurniji jer ima manje ubojstava nego ikad ranije. U RH se ubije 50% više muškaraca od žena. 75 % osoba koje naprave suicid su muškarci. Većina osoba koje poginu na poslu su muškarci. Pa ipak kad u tražilicu upišete broj ubijenih osoba u RH, gotovo svi rezultati pretrage su o ubijenim ženama, što nam zorno pokazuje da se život žene daleko više cijeni od života muškarca i da se ubojstvima žena jako puno manipulira. Pa se izvode čak i monstruozni zaključci koji povezuju vjernike s ubojicama. Hrvatska spada u 10 najsigurnijih država Europe ako govorimo o ubojstvima a po senzacionalističkom pisanju novinarke čovjek bi pomislio da je život nesiguran kao u nekoj afričkoj državi. Kad čovjek pročita ovako maliciozne tvrdnje ne može shvatiti da se do podatka o neprekidnom smanjivanju broja ubojstava u Hrvatskoj može doći za tek nekoliko sekundi na bilo kojoj tražilici na internetu. Znači lažne tvrdnje u ovom članku se namjerno iznose kako bi se proširila ideja na osnovu koje će se tražiti rješenje.

VL
Avatar Heterodox
Heterodox
20:17 11.01.2023.

Zbog ženskih prava su muškarci počeli nositi haljine, žene rezati same sebi sise, procvjetao je LGBTizam i ine gnjusne stvari.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.