Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Od svima istog COVID-dodatka pravednije bi bile ciljane uplate umirovljenima

Jednako će dobiti oni bez ikakve imovine kao i oni koji uz malu mirovinu imaju i jedan ili dva stana za iznajmljivanje

Komentari 4

SL
slavenZadravec
19:59 13.04.2021.

Teško je do pravednosti dok god imamo mirovine za koje je desetljećima uplaćivano u fond i privilegirane "mirovine" koje se baziraju na ovom ili onom zakonu o pravima ove ili one grupacije. Dakle, ove druge treba prebaciti iz mirovinskog u socijalni sustav.

VL
IK
ikbmibm
14:57 13.04.2021.

Hvala Premjeru.

VL
Avatar Jojo
Jojo
13:12 13.04.2021.

Isplatama će biti obuhvaćeno preko 800.000 birača, koji primaju mirovinu do 4000kn😄 isplatiti te im se iz uštede, jer prilikom zadnja dva usklađivanja, mirovine nisu gotovo ništa porasle. Sjetimo se da je pri predzadnjem usklađivanju, mijenjana i metodologija iskazivanja prosječne plate. Sjetimo se da je u kampanji vlast obećala u svom mandatu rast mirovina od 10%😄😭😭

VL
Avatar southman
southman
13:02 13.04.2021.

Pravednije bi bile i paušalni dodaci na plaću za uzdržavane članove obitelji ali ....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.