Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zračni promet

Od sutra lete svi zrakoplovi Croatije Airlinesa

pleso, vulkan (1)
Foto: Pixsell
1/5
21.04.2010.
u 11:10

Erupcija islandskog vulkana Eyjafjallajökulla izazvala je kaos u europskom zračnom prometu.

Svi letovi Croatije Airlinesa od sutra, 22. travnja odvijat će se prema redovitom redu letenja, priopćili su iz te kompanije. Istaknuli su da su zbog ponovnog uspostavljanja prometa u zračnim lukama moguća kašnjenja.

Iz Croatije Airlinesa također poručuju da će putnici, koji su imali karte za otkazane letove Croatije Airlinesa između 20. i 25. travnja 2010., biti preknjiženi na druge letove (moraju se izvršiti do 31. prosinca 2010. ili do isteka valjanosti karte).

Također, putnici čiji su letovi otkazani od 15. do 19. travnja 2010. bit će preknjiženi na druge letove (moraju se izvršiti do 31. svibnja 2010. ili do isteka valjanosti karte). Ako žele otkazati svoje putovanje, imat će pravo na povrat novca, priopćili su iz nacionalnog avioprijevoznika.

Kaos u zračnom prometu
Podsjetimo, erupcija islandskog vulkana Eyjafjallajökulla izazvala je kaos u europskom zračnom prometu.. Već danima traje blokada zračnog prometa, a jučer su uspostavljeni letovi iz Italije, Švicarske, Španjolske, Švedske, Belgije, Nizozemske i Francuske...

Nakon četiri dana zrakoplovi Croatije Airlinesa jučer su prvi put letjeli iz Zagreba u Beč i Barcelonu, a danas se pak očekuju letovi za Frankfurt, München, Amsterdam te Zürich.

Velike štete
Zračne luke Zagreb, Dubrovnik, Split, Zadar i Pula zbog djelomičnog ili potpunog prekida zračnog prometa proteklih dana uzrokovanog vulkanskom prašinom do sada su pretrpjele gubitak od 3,5 milijuna kuna, a 30 tisuća putnika nije moglo stići do svojih odredišta. Izravna šteta za Croatia Airlines do sada iznosi 2,5 milijuna eura. Izneseno je to na jučerašnjoj konferenciji Udruženja zračnog prometa Hrvatske gospodarske komore, prenosi HRT.

Komentara 2

SR
SREBOTNIK
11:39 21.04.2010.

Ovo su sve gluposti! Izjavio je danas u Rijeci, te na RADIO RIJEKA, vodeći hrvatski geološki stručnjak! ovo je tek igra Eyjafjallajokull vulkana! Kad proradi jači na Islandu, ili Etna, što onda! Smatra da je EUROCONTROL, debelo pretjerao!! Vidjet ćemo. U svkaom slučaju, žao mi je, što se sada PEPELOM, pokriva Ivan Mišetić, koji godinama vodi DUBIOZE u Hrvatskome zračnome prostoru! Odavno je ELIMINIRAO jedinu dvojcu, kji nešto zanju, dr Prebžac i magistar Padjen! Odlučuje tko će biti direktor aerodroma Zagreb, tko će biti Predsjednik AGENCIJE ZA ZRAČNI PROMET ( CCAA) , u narodu popularno AGENCIJA ZA UHLJEBLJENJE, jer tamo Kaljmeta i njego Mišetić uhljebljuju zaslužne!! Trenutno ga vodi izvjesni Omer šeik Pita, koji održavao avione CTN-a?? Ja bježim 12.05.2010., izvan EU, zato Zurich, pa Montreal, jedan smjer!! Moram se vratiti u Kanadu, nakon što sma 2 godine na Burzi Rada, bez ikakve naknade i prava!! Sredio mi to Ivan Mišetić s Kaljemtom i lažljivom Đurđom!! Izvršio KEIMČNI DADO, Drzni Brglec iz bijendoga HSLS-a. Vidi zpadjenblog, više od 50,000 otvaranja!! Jučer zovem VEČERNJI i pitam novinarke, zašto ne konzultiraju magistra Josipa Miloševića kao NOVATV, ili mene, ili dr Prebežca, što business.hr stalno radi! Kažu, Mišetić je BOG, FARAON, i svi ga se jako, jako boje!! Zato ja odoh tamo gdje je centar svjetskoga zrakoplovstva, u Montreal, ICAO, gdje Srbi godinama imaju predstavnika, i samo Hrvati, jedini s Balkana, nemaju!!!

Avatar andro_livi
andro_livi
12:28 21.04.2010.

Kao i do sada. Uvijek se traze, izmisljaju, neke globalne krize koje poslije prouzroce velike turbulencije u svijetu ekonomije. Odskocna daska za mnoga poskupljenja, ili opravdanja nesposobnih vlada za neuspjehe u gospodarstvu i slicno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije