Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBVEZNO ZA STARIJE OD 50

Njemačka donijela važnu odluku u vezi s koronavirusom!

Dresden, Njemačka
Foto: Sebastian Kahnert/DPA/Pixsell
1/2
04.04.2022.
u 12:48

Bundestag bi ovog tjedna trebao odlučiti o obvezi cijepljenja, a prijedlog zakona koji bi sve starije od 50 obvezao na cijepljenje mogao bi imati podršku većine zastupnika

Njemačka odustaje od uvođenja obveze cijepljenja protiv koronavirusa za sve punoljetne građane, a umjesto toga trebala bi biti uvedena obveza za starije od 50, priopćeno je u ponedjeljak.

„Mi za sada odustajemo od inicijative za uvođenje opće obveze cijepljenja za sve starije od 18 godina. Umjesto toga bi od jeseni trebala vrijediti obveza cijepljenja za starije od 50 godina“, priopćila je grupa zastupnika okupljenih oko socijaldemokratske političarke Heike Baehrens koja se zalagala za zakonsku obvezu cijepljenja.

U prijedlogu, koji je predstavljen nakon što je postalo očito da zakon o obvezi cijepljenja za sve punoljetne građane ne bi imao većinu u Bundestagu, otvorena je mogućnost da parlament početkom rujna u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije ipak glasa o obvezi cijepljenja za sve punoljetne građane.

Bundestag bi ovog tjedna trebao odlučiti o obvezi cijepljenja, a prijedlog zakona koji bi sve starije od 50 obvezao na cijepljenje mogao bi imati podršku većine zastupnika.

Općoj obvezi se unutar koalicije socijaldemokratsko-zeleno-liberalne vlade prije svega protivili su se zastupnici Liberalno-demokratske stranke.

Sama vlada, zbog neslaganja među koalicijskim strankama, nije u Bundestagu predstavila vlastiti prijedlog nego su prijedlog zakona u raspravu uveli zastupnici nevezani uz stranačku stegu.

Novi zakon previđa i uvođenje središnjeg registra cijepljenih, što se smatra ustupkom demokršćanskoj Uniji CDU/CSU.  

U Njemačkoj je stopa procijepljenosti 76 posto i u usporedbi s ostalim članicama Europske unije relativno je niska.

VIDEO Cijepljeni ste, primili ste booster dozu i preboljeli COVID-19! Možete li se sada opustiti?

Ključne riječi

Komentara 9

IZ
iznadzagrebanebo
13:03 04.04.2022.

Imam više od 50 godina i nema toga tko bi me prisilio na ikakvo cijepljenje.

JA
Jania
13:20 04.04.2022.

Klasičan Overtonov prozor. Ne će vam proći, svaki dan sve veći broj ljudi shvaća da smo bili namagarčeni od korona-profitera.

AC
acer7
13:42 04.04.2022.

Odakle nekome pravo da dira tuđe zdravlje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije