Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Nakon smirivanja vremena od sutra opet kiša, a onda stiže i bura

kiša u Zagrebu
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/3
19.11.2019.
u 20:31

Temperature će biti više od prosječne za ovaj dio studenog, uzevši da će pri tlu biti moguć slab mraz.

Nakon kratkotrajnog smirivanja vremena, od srijede građani mogu ponovo očekivati kišu. Bit će česta, a negdje i obilnija, pogotovo u Dalmaciji u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom.  U srijedu će biti svježije nego u utorak, ali uz uglavnom slabije jugo, na sjevernom dijelu Jadrana "čak" gdjegod umjerenu buru pa sjeverozapadnjak.

Građani mogu očekivati kako će u nastavku tjedna opet većinom biti toplije, uz mjestimičnu kišu, uglavnom na Jadranu i područjima uz njega. Od petka će ponovno jačati jugo, koje mjestimice može imati i olujne udare, a od nedjelje je sve veća vjerojatnost bure uzduž cijeloga Jadrana, prognozira Zoran Vakula za HRT. 

Temperature će biti više od prosječne za ovaj dio studenog, uzevši da će pri tlu biti moguć slab mraz. 

Kiša će biti sve češća prema sredini dana

- U srijedu će na istoku Hrvatske biti većinom oblačno. Ujutro još bez kiše, a prema sredini dana kiša će biti sve češća, posebno u zapadnoj Slavoniji, gdje će padati sve do večernjih sati. Puhat će slab i umjeren jugoistočni i istočni vjetar.I u središnjoj će Hrvatskoj kiša biti češća sredinom dana i poslijepodne, dok će ujutro još u dosta predjela biti i suho. Poslijepodne će mjestimice zapuhati slab do umjeren, većinom sjeverni vjetar. Bit će svježije nego u utorak. - dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a. 

Većinom će biti oblačno u Gorskom kotaru i Lici, dok će na sjevernom Jadranu biti promjenljiva naoblaka. Najmanje kiše bit će u Istri, a u drugim dijelovima Hrvatske povremeno će biti kiše ili ili ponekog pljuska praćenog grmljavinom

- Puhat će umjerena i jaka bura i istočni vjetar, podno Velebita ujutro i s olujnim udarima. Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije kišovito pa će uz izraženije pljuskove ponegdje opet biti i obilnije kiše. Poslijepodne su moguća sunčana razdoblja, vjerojatnije na otocima. Puhat će umjereno, prijepodne i jako jugo, prolazno u sjevernoj Dalmaciji i istočnjak, pa će more biti umjereno valovito. Izraženijih pljuskova bit će i na krajnjem jugu Hrvatske, osobito tijekom većinom oblačnog prijepodneva. Poslijepodne će kiše biti sve manje, a vjerojatna su i sunčana razdoblja. Jako jugo i južni vjetar slabjet će, pa će i more prema večeri biti u smirivanju. - prognozira dr. sc. Tanja Renko  koja navodi kako će od četvrtka u unutrašnjost biti više sunčana vremena, a mjestimične kiše povremeno će biti u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. 

U nastavku tjedna na Jadranu će biti i dalje južina, uzevši da će jugo u petak ponovo jačati pa će i temperatura rasti. Doći će do izmjene sunčanih razdoblja i oblačnih s kišom, uzevši da krajem vikenda i početkom idućeg tjedna raste vjerojatnost za buru, navodi dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije