Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNAŽNI VJETROVI

Neobično toplo vrijeme širi se istočnom Europom

Foto: WXCharts.eu
15.11.2019.
u 10:55

Temperature će se povisiti u nedjelju i ponedjeljak i postupno širiti na baltičko područje i dijelove Skandinavije

Na području Balkana i istoka Europe razvio se topli val, a prema prognozi stranice Severe Weather, taj će se val nastaviti i tijekom vikenda i početkom idućeg tjedna.

Snažni južni vjetrovi održavat će snažno premještanje zraka i prijenos topline od Mediterana prema istočnoj Europi i zapadu Rusije. Očekuje se da će se nastaviti tijekom idućih nekoliko dana jer će se aktivni dinamički obrazac preko jugozapadne i središnje zadržati tijekom vikenda. Temperature će se povisiti u nedjelju i ponedjeljak i postupno širiti na baltičko područje i dijelove Skandinavije prije nego što postupno padnu sredinom sljedećeg tjedna.

– Ovisno o prizemnim slojevima, mnoga područja mogla bi biti zarobljena pod jakim termičkim inverzijama – stoji u prognozi gdje napominju i da bi idućeg tjedna moglo doći do promjena.

Pogledajte i video: Nevrijeme na Hvaru

Ključne riječi

Komentara 4

ZB
Zbrega
16:02 15.11.2019.

Vremenske prilike i neprilike

ŽO
žoržet
17:38 15.11.2019.

nažalost, nisu samo 'uobičajene' vremenske prilike i neprilike nego i danak npr. ovoljetnim požarima u amazoni i sibiru, kao i svim ostalim višestoljetnim zloupotrebama prirodnih resursa u korist profita - al' glavno da vrhovni američki 'dumb&dumber' trubi kako klimatskih promjena nema, a bjelosvjetska javnost se bavi time u čemu su gretini roditelji pogriješili! naravno, poslije ćemo - a puno je razloga vjerovati da se to 'poslije' već događa - kolektivno vikati da nismo znali... i da je odvoz smeća, bar u zagrebu ako ne i cijeloj hrvatskoj, strašno poskupio; no tak' smo si to i te sami birali, kaj ne!?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije