Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhićen vozač kombija

Od siline sudara teško se mogla prepoznati i marka automobila

prometna nesreća, portal (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/3
24.03.2013.
u 08:54

Rodbina: Vozili su se s posla doma kak' je svaki dan, a kaj je bilo vozaču, ne znamo. U nesreći su poginuli Ivan Ergović (84) i njegova supruga Blaženka Ergović (80) iz Zagreba

– Svi su natučeni, nisu jako ozlijeđeni, ali zbog svega što se dogodilo doista su pod šokom. Uopće im nije jasno što se dogodilo. Vozili su se s posla doma kak’ i svaki dan, a kaj je bilo vozaču, ne znaju. Je li zadrijemao, je li prebrzo vozio... Odjednom su samo čuli strašan udarac. Zbog svega što se dogodilo ne mogu se sjetiti ni imena, ni vozača, ni ostalih u kombiju – govore skoro identično rodbina i prijatelji vozača i putnika u kombiju koji je prekjučer iznenada skrenuo na suprotnu stranu kolnika zbog čega se dogodila stravična prometna nesreća u Dubrovčanu na cesti koja vodi iz Zagreba, odnosno Zaboka prema Tuheljskim Toplicama i Kumrovcu u kojoj su poginuli supružnici Ivan (84) i Blaženka (80) Ergović iz Zagreba.

 Supružnici išli u Zagreb

Skrivio ju je, kako smo neslužbeno doznali, vozač kombija. Kriminalistička obrada još je u tijeku, a vozač kombija je uhićen. U nedjelju je bio doveden na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru. Putnici u kombiju bili su mahom Zagorci, muškarci koji su se vraćali s posla kući. Inače, kombi je doslovno smrskao opel corsu u kojoj su bili stradali supružnici. Prizor na samom mjestu nesreće bio je toliko stravičan da se teško mogla prepoznati i marka automobila u kojoj su bili poginuli, a i s identifikacijom poginulih dosta velikih problema imala je zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Zlataru Martina Zrinščak koja je vodila očevid.

 Naime, sve osim tijela poginulih, pa tako i osobni dokumenti poginulih supružnika iz corse bili su razbacani po obližnjoj livadi. Vozač i ostala četvorica djelatnika tvrtke TA-GRAD prevezeni su u Opću bolnicu Zabok otkud je troje, kako su nam rekli u bolnici, istu večer pušteno kućama, jedan je prevezen u jednu zagrebačku bolnicu zbog ozljede natkoljenice, a jedan je ostao na promatranju na odjelu neurologije zagorske bolnice. Nitko od muškaraca iz kombija nije životno ugrožen. Podsjećamo i da su supružnici Ergović putovali prema Zagrebu, a kombi u smjeru Tuheljskih Toplica.

 Smrskana corsa na krovu

 U Policijskoj upravi krapinsko-zagorskoj može se doznati samo da je kriminalistička obrada u tijeku i da je uhićena jedna osoba. Po onome što se moglo vidjeti na samom mjestu nesreće može se zaključiti da je brzina kombija bila velika jer je nakon izravnog sudara corsa, osim što je bila smrskana, bila i prevrnuta na krov.

>>Teška nesreća: Bračni par poginuo, četiri osobe ozlijeđene

Komentara 5

Avatar DucMan
DucMan
12:37 24.03.2013.

Uhićen sudionik stravične nesreće, riječ je o vozaču kombija? ---------------------------------------------------------------------- Briljantan zaključak! Koji je genijalac i kako zadivljujuće došao do zaključka da je vozač kombija sudjelovao u nesreći? Možda saznamo kako je i kombi kojeg je vozio jedan od dva vozila koja su sudjelovala u nesreći.

Avatar BABAMACA
BABAMACA
13:12 24.03.2013.

Bravo kako su samo brzi uhititi vozaca kombija.Dali su brzi uhititi kradljivce koji kradu i kapom i sakom .kao nemaju dokaze pa se sude pa se mude i na kraju ih puste uz jamcevinu uz dogovor da ce odradit godinunu dana itd itd bla bla bla mazanje ociju da se sve zaboravi pojeo vuk magarca

DU
Deleted user
13:41 24.03.2013.

A ja već mislio da su suvozača uhitili! :-P

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije