Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
viša plaća

Od prvog lipnja vojnicima povećane naknade za rad

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
03.06.2019.
u 09:26

Od 1. svibnja prošle godine vraćene su naknade za rad u terenskim uvjetima, za stražarsku službu i za dežurstvo, koje su bile ukinute 2014. godine.

U povodu 28. obljetnice formiranja Hrvatske vojske potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević donio je odluku o povećanju naknada za rad na terenu, stražarsku službu i dežurstvo. Ova odluka stupa na snagu od 1. lipnja ove godine. Riječ je o još značajnoj mjeri povećanja materijalnih prava pripadnika Hrvatske vojske.

Sukladno Odluci ministra obrane, djelatnim vojnim osobama povećat će se naknade za rad u terenskim uvjetima, naknade za stražarsku službu i naknade za dežurstvo.

Tako od je od prošle subote naknada za rad u terenskim uvjetima 130 kuna po danu, umjesto dosadašnjih 100 kuna, a za vrijeme angažiranja subotom, nedjeljom, blagdanom i neradnim danom iznosit će 150 kuna po danu, umjesto 120 kuna. Naknada za stražarsku službu iznosit će 130 kuna po danu, umjesto dosadašnjih 100 kuna, a za vrijeme angažiranja subotom, nedjeljom, blagdanom i neradnim danom utvrđenim zakonom naknada iznosi 150 kuna po danu, umjesto dosadašnjih 120 kuna.

Naknada za dežurstvo iznosit će 100 kuna po danu, umjesto dosadašnjih 85 kuna, a za vrijeme angažiranja subotom, nedjeljom, blagdanom ili drugim neradnim danom utvrđenim zakonom i danom koji prethodi blagdanu, naknada će iznositi 130 kuna po danu umjesto dosadašnjih 100 kuna.

Podsjetimo, od 1. svibnja prošle godine, zahvaljujući zakonskim izmjenama, pripadnicima Hrvatske vojske vraćene su naknade za rad u terenskim uvjetima, za stražarsku službu i za dežurstvo, koje su bile ukinute 2014. godine, priopćili su iz MORH-a.

Komentara 21

Avatar neidemdalje
neidemdalje
10:06 03.06.2019.

svejedno idu tužbe i dalje jer ni te naknade nisu sukladne zakonu o radu i kolektivnom ugovoru...a odluka ministra nije jača od zakona ...potvrđeno na sudu!

CH
Challenger
15:48 03.06.2019.

Dok sam ja bio u HV-u skoro ništa nisu davali! Po 20 dana mjesečno ne bih dolazio kući. Govorili bi "Vojnik nema radno vrime"! Iskorištavali nas za sve. Sad kad su me poslali u mirovinu e sad ima novca za dežurstva, straže itd...!

Avatar johnny_bravo
johnny_bravo
06:45 04.06.2019.

E pa dragi civili treba proučiti Zakon o radu kao i kolektivne ugovore koje sklapate sa svojim budućim "šefovima". Svaki zaposlenik u Republici Hrvatskoj ima PRAVO na dodatke na plaću, jedino je problem što to malo poslodavaca poštuje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije