Naslovnica Vijesti Hrvatska

Od prvog lipnja vojnicima povećane naknade za rad

Od 1. svibnja prošle godine vraćene su naknade za rad u terenskim uvjetima, za stražarsku službu i za dežurstvo, koje su bile ukinute 2014. godine.
03. lipnja 2019. u 09:26 21 komentara 5242 prikaza
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U povodu 28. obljetnice formiranja Hrvatske vojske potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević donio je odluku o povećanju naknada za rad na terenu, stražarsku službu i dežurstvo. Ova odluka stupa na snagu od 1. lipnja ove godine. Riječ je o još značajnoj mjeri povećanja materijalnih prava pripadnika Hrvatske vojske.

Damir Krstičević Hrvatska vojska je ponosna Čestitka ministra Krstičevića europskim veslačkim prvacima

Sukladno Odluci ministra obrane, djelatnim vojnim osobama povećat će se naknade za rad u terenskim uvjetima, naknade za stražarsku službu i naknade za dežurstvo.

Tako od je od prošle subote naknada za rad u terenskim uvjetima 130 kuna po danu, umjesto dosadašnjih 100 kuna, a za vrijeme angažiranja subotom, nedjeljom, blagdanom i neradnim danom iznosit će 150 kuna po danu, umjesto 120 kuna. Naknada za stražarsku službu iznosit će 130 kuna po danu, umjesto dosadašnjih 100 kuna, a za vrijeme angažiranja subotom, nedjeljom, blagdanom i neradnim danom utvrđenim zakonom naknada iznosi 150 kuna po danu, umjesto dosadašnjih 120 kuna.

Damir Krstičević Ministar Krstičević: 'Svakome će se dogoditi 'Oluja' tko se usudi napraviti nešto loše protiv Hrvatske'

Naknada za dežurstvo iznosit će 100 kuna po danu, umjesto dosadašnjih 85 kuna, a za vrijeme angažiranja subotom, nedjeljom, blagdanom ili drugim neradnim danom utvrđenim zakonom i danom koji prethodi blagdanu, naknada će iznositi 130 kuna po danu umjesto dosadašnjih 100 kuna.

Podsjetimo, od 1. svibnja prošle godine, zahvaljujući zakonskim izmjenama, pripadnicima Hrvatske vojske vraćene su naknade za rad u terenskim uvjetima, za stražarsku službu i za dežurstvo, koje su bile ukinute 2014. godine, priopćili su iz MORH-a.

ACI Marine
Nautički turizam
Stigle megajahte - u hrvatske marine se u pet dana privezalo 55 jahti dužine između 24 i 180 metara

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar neidemdalje
  neidemdalje:

  svejedno idu tužbe i dalje jer ni te naknade nisu sukladne zakonu o radu i kolektivnom ugovoru...a odluka ministra nije jača od zakona ...potvrđeno na sudu!

 • Avatar johnny_bravo
  johnny_bravo:

  E pa dragi civili treba proučiti Zakon o radu kao i kolektivne ugovore koje sklapate sa svojim budućim "šefovima". Svaki zaposlenik u Republici Hrvatskoj ima PRAVO na dodatke na plaću, jedino je problem što to malo poslodavaca poštuje.

 • Challenger:

  Dok sam ja bio u HV-u skoro ništa nisu davali! Po 20 dana mjesečno ne bih dolazio kući. Govorili bi "Vojnik nema radno vrime"! Iskorištavali nas za sve. Sad kad su me poslali u mirovinu e sad ima novca za ... prikaži još! dežurstva, straže itd...!