Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Majske Poljane

Od potresa spava u automobilu i očekuje kontejner: 'Ne dao Bog da bilo tko dočeka ovakvo nešto'

Foto: Screenshot HRT
1/5
06.01.2021.
u 09:25

Majka mi je u Karlovcu u bolnici. Mene su slali jučer da idem zato što me bole bubrezi, ali kako? Ne mogu nigdje ići, rekla je Mira

Potres u Sisačko-moslavačkoj županiji uništio je brojne domove, a među njima je i onaj gospođe Mire iz Majske Poljane. Ona od tada spava u automobilu, a jednu noć potroši pola rezervoara goriva samo kako bi se ugrijala. 

"Ne dao Bog da bilo tko dočeka ovakvo nešto. Ovo je strašno. Nema smisla sada da uzimam nešto pretjerano, jer ima. Ljudi prolaze, daju, nude stvarno", kaže Mira za emisiju HTV-a Labirint

Za vrijeme potresa, njezina je 91-godišnja majka ležala u kući i na nju su krenule padati cigle. 

"Dobila je u glavu kada je počelo padati, ja sam pošla da uđem, ormar je pao i nisam mogla odmah ući. Kad sam ušla, legla sam na nju da je ne ubije. Kad je stalo, kad je završilo, imam ovdje jednu susjedu, onda je ona došla i u pokrivaču smo je iznijeli van na njivu. Što da vam kažem. I djed, i otac i sin i ja, svi smo ulagali tu. Mislim nije to nešto, ali eto, naše je. Svaki dan nešto padne. I ovi dragi momci, mladi, su sami došli da mi pomognu i da mi nešto bijele tehnike izvuku van, danas sutra ako mi bude trebalo, da imam gdje skuhati kavu. Prenijeli su mi peć i montirali", rekla je i ispričala kako joj je skupina Zagrepčana krenula pomagati.

VIDEO Mještani Mečenčana u strahu zbog rupa koje se otvaraju pokraj kuća

"Prije neki dan su išli tu i ovaj jedan je stao, dao je svoj prsluk sa sebe i dao ga meni jer ja nisam imala ništa na sebi. Imala sam samo majicu neku", kaže. 

Njezina se rodna kuća ne može obnoviti. "Ovo samo da bager očisti i kao da ništa tu nije ni bilo", rekla je Mira koja živi od majčine mirovine. 

"Od 2.500 kuna živimo nas dvije. I sutra da ona umre, ja nemam ništa, nemam nikakvo primanje dok ne dobijem mirovinu", dodaje. 

Mira još nije dobila smještaj za spavanje pa vrijeme provodi u automobilu. U njemu ne spava, nego samo leži iako, kako kaže, u njemu ima tablete za spavanje. 

"Ima puno starijih od mene. I bolesnijih. I nepokretnih. I malih beba. I djece. Pa bitnije je da oni imaju smještaj nego ja. Zar nije tako? U pravu sam, sigurno, 100%. Mala beba ne može biti u autu, ni netko nepokretan kao što je moja majka. Ja mogu. Ja sam bez sina ostala, pa kad sam ostala bez ovoga, što? Ovo će se izgraditi. Ako Bog da, ako ima dobrih ljudi, neka se jave, ne treba meni nikakav veliki komfor. Soba, kuhinja, kupatilo, toliko da imam, da se prespava i da se radi nešto", kaže i dodaje da se protiv više sile nitko ne može boriti.

"Obećali su neki kontejner, hoće li doći ili neće, što će biti, ne znam. Majka mi je u Karlovcu u bolnici. Mene su slali jučer da idem zato što me bole bubrezi, ali kako? Ne mogu nigdje ići. Znači utorak, srijeda, četvrtak, petak, subota, peti dan. Peti dan. Jučer sam potrošila pola rezervoara goriva dok sam ga ugrijala jer je bilo jako hladno. Led po autu, kaže Mira i dodaje kako inače ima četiri mačke koje od dana potresa nije vidjela. 

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
11:04 06.01.2021.

Od potresa spava u automobilu i očekuje kontejner jer je svjesna da ima Hrvatsku.

Avatar bucka
bucka
14:31 06.01.2021.

Aj barem smo slobodni od Juge pa sad uzivamo...

DA
danijelrukavina4
10:41 06.01.2021.

Jučer sa mladim kolegom statičarom iz Splita ( inače je sa Korčule) bili kod jedne gospođe (mislim da je rekla da se zove Jelena ). Gospođa već stara, hoda uz pomoć štapa. Ima muža šlagiranog, u krevetu čovjek leži. II kaže mi da sada mora muža oprati. Ona jedva hoda, muž - ni sam ne znam da li može hodati ili ne može. Kupaonica je na katu. Pokazuje mi sliku sina. Sin bio košarkaš. Umro joj u kući, iznenada. I sam sam imao šlagiranog oca. Sestra i ja brinuli kako smo znali i umjeli. Ovo pišem da ako može otiđe netko - iz crvenog križa, od susjeda, volontera - bilo tko - do gospođe i pomogne joj oko njege bolesnog muža.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije