Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobar start sezone

Od početka godine Hrvatsku posjetilo 300.000 turista više

Dubrovnik
Grgo Jelavic/PIXSELL
14.05.2017.
u 09:18

Početkom petog mjeseca iznenadili su i Poljaci koji su u nekim danima bili brojniji čak i od tradicionalno najbrojnih Slovenaca

Scenarij o znatno boljoj turističkoj godini od lanjske zasad se ostvaruje: od početka 2017. do prije neki dan u Hrvatskoj je bilo 19 posto više gostiju, a u noćenjima plus iznosi čak 23 posto. Dobro protječe i svibanj za koji su turistički znalci najviše strahovali, budući da nakon Praznika rada u tom mjesecu nema blagdana koji bi pokrenuli Europljane na masovnije dolaske.

No, turistički promet i u prvih desetak dana petog mjeseca nadmašuje lanjske brojke, i to za deset posto. U tom su razdoblju naročito iznenadili Poljaci, koji su dosad u svibnju ostvarili oko 107 tisuća noćenja, a u nekim danima bili brojniji čak i od tradicionalno najbrojnijih prvosvibanjskih gostiju iz susjedne Slovenije. Uoči ovog posljednjeg vikenda hrvatski su domaćini ugošćavali nešto više od sto tisuća turista. Od početka godine Hrvatsku je, prema elektroničkom sustavu evidencije gostiju eVisitor, posjetilo nešto više od dva milijuna turista, tristotinjak tisuća više nego lani u istom razdoblju. S nešto više od šest milijuna dosad registriranih noćenja, lanjski je rezultat, pak, nadmašen za oko 1,2 milijuna noćenja.  

  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije