Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novine

Od lipnja londonski Times i Sunday Times naplaćuju web

Times
MAK
26.03.2010.
u 14:53

U traženju načina kako da novine prežive, Rupert Murdoch počet će i čitačima na webu naplaćivati sadržaj, objavljeno je središnjici News Corporationa.

Većina vijesti na internetu je besplatna, a samo je pet posto takvih čitača voljno za to i platiti. Rupert Murdoch, vlasnik korporacije News, odlučio je da se za sadržaj na webu londonskog Timesa i Sunday Timesa od lipnja uvede plaćanje: 1 funta na dan ili za 2 funte tjedne pretplate. Neizvjesno je kako će proteći ta inicijativa, iako se upravo te stranice ubrajaju među najposjećenije i najuglednije na webu.

New York Times je sličnu shemu pokušao 2008. i od nje je odustao, tako da je u jednom razdoblju naplaćivao samo čitanje kolumnista.

Novine traže način kako da naplate sadržaj u čiju su proizvodnju uložile novac, trud i nadarenost svojih novinara.

Komentara 1

OB
-obrisani-
20:44 26.03.2010.

bilo bi ljepo da to naprave kod nas tako da niko nista vise necita zivili bi bolje sa manje stresa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije