Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEBA SPAŠENA

Od koronavirusa preminula trudna medicinska sestra u Velikoj Britaniji

Ilustracija
Foto: SUSANA VERA/REUTERS/PIXSELL
16.04.2020.
u 11:30

Zasad nije poznato je li njezino dijete također oboljelo od COVID-19

Trudna medicinska sestra u Velikoj Britaniji umrla je nakon što je zaražena koronavirusom.

Sa svojih 28 godina Mary Agyeiwaa Agyapong imala je pet godina radnog staža u Sveučilišnoj bolnici Luton i Dunstable. Umrla je u nedjelju nakon što je testirala pozitivnost na COVID-19, bolest uzrokovanu koronavirusom. Njezino dijete liječnici su uspjeli spasiti hitnim carskim rezom i sada je dobro.

Iz bolnice su kazali da je medicinska sestra testirana 5. travnja te da se nalaz pokazao pozitivnim. Primljena je u bolnicu u kojoj je radila dva dana kasnije, 7. travnja, a umrla je pet dana kasnije. Zasad nije poznato je li njezino dijete također oboljelo od COVID-19.

Suprug gospođe Agyapong trenutno se nalazi u samoizolaciji i čekaju se nalazi testiranja. Medicinska sestra radila je u bolnici do 12. ožujka, kada se već nalazila u trećem tromjesečju trudnoće, izvijestio je Channel 4 News. Iz bolnice tvrde da nisu imali pacijenata pozitivnih na koronavirus u vrijeme kada je Agyapong još radila.

U Velikoj Britaniji dosad je 27 potvrđenih smrti među zdravstvenim djelatnicima koje se povezuju sa zarazom koronavirusom, rekao je danas ministar zdravstva Matt Hancock.

VIDEO Kako se brinuti o osobama sa sumnjom i potvrđenom zarazom koronavirusom?

 

Komentara 2

Avatar drug Joža
drug Joža
11:58 16.04.2020.

U 3. tromjesečju ide na posao u bolnicu, wtf?

RE
reborn
11:51 16.04.2020.

Čekamo dežurna negirala da izjave kako je sigurno sa svojih 28 godina imala podeblji dosje kroničnih bolesti, te tako opravdaju njezin tragični ishod...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije