Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVKA ĐAPIĆ KOLAK

Glavna sestra iz splitskog Doma završila na intenzivnoj: 'Stanje joj nije dobro'

Foto: Večernji list/PIXSELL
15.04.2020.
u 19:39

Zdravka Đapić Kolak zaražena je koronavirusom, a čini se da joj se stanje jako pogoršalo. To nam je potvrdio i izvor iz bolnice na Križinama.

Glavna medicinska sestra iz Doma za starije i nemoćne u Splitu, Zdravka Đapić Kolak, trenutačno se nalazi na odjelu intenzivne njege u bolnici Križine. 

Tamo je nakon povišene temperature, jakog kašlja i boli u plućima prebačena u utorak poslijepodne. Zdravka Đapić Kolak pozitivna je na COVID-19, a to je potvrdila u ekskluzivnom razgovoru Večernjem listu prošlog petka.

Tada nam je kazala kako ima temperaturu koja oscilira između 37 i 39 stupnjeva i izražene glavobolje popraćene općom malaksalošću, nesanicom i preznojavanjem tijela. Iako je u početku vjerovala da će virus preboljeti u samoizolaciji, čini se da joj se stanje jako pogoršalo, a to nam je potvrdio i izvor iz bolnice na Križinama.

"Zdravka Đapić Kolak je na intenzivnoj njezi, nije spojena na respirator ali zdravstveno stanje joj nije dobro. Pojavili su se i neki problemi s ubraznim radom srca i tlakom. Virus i stres posljednjih dana očito su napravili svoje", kazao nam je izvor iz bolnice Križine u kojoj se inače liječe zaraženi koronavirusom s područja Splita. 

GALERIJA: Evakuacija štićenika splitskog Doma za starije i nemoćne

1/11

Inače, riječ je o medicinskoj sestri koja je splitske epidemiologe zbog sumnje na koronavirus među štićenicima kontaktirala još 29. ožujka no iz NZJZ nitko nije izašao na teren. Kasnije je privatnim telefonom kontaktirala epidemiologa dr. Peru Rizvana koji je u Dom 6. travnja poslao laborante s testerima. Ubrzo se uspostavilo da je u tom trenutku u Domu bilo 10 zaraženih štićenika, a nakon čega je uslijedila evakuacija. 

Ravnateljica NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije, Željka Karin, prvo je optuživala Zdravku Đapić Kolak za neistine da bi na kraju ipak priznala da su zaprimili poziv iz Doma, ali koji po njoj nije bio dovoljan za izlazak epidemiologa na teren.

U Dom je u međuvremenu ušao DORH te inspekcije Ministarstva zdravstva te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Uskoro bi njihovi izvještaji trebali biti gotovi i poznati javnosti, a čime bi se i trebala utvrditi odgovornost čelnih ljudi Doma i NZJZ-a u cijeloj priči.

Ravnatelj doma Ivan Škaričić danima se ne javlja na telefon. On je, kako smo već pisali, na funkciju ravnatelja došao bez natječaja i to po isteku gradonačelničkog mandata u Omišu kojeg je s HDZ-ovom iskaznicom vodio gotovo dva desetljeća i pritom je nepravomoćno osuđen zbog malverzacija s javnim novcem. 

 

Komentara 42

DU
Deleted user
19:56 15.04.2020.

Koji to izvori iz bolnice potvrdjuju dijagnoze i zdravstveno stanje pacijenta imenom i prezimenom? Ikad culi o lijecnickoj i profesionalnoj tajni?

FI
finepahuljice
20:58 15.04.2020.

Mislim da se ova Medicinska sestra Zdravka Dapic Kolak treba hitno prebaciti u Zagreb u Kliniku Dr.Fran Mihaljevic,kako bi se moglo nesto uciniti za njezino zdravlje.Napominjem da mi je ta Medicinska sestra nepoznata osoba,jako mi ju je zao.Zena je dala puno od sebe. Ovo sto sam saznao iz medija o Splitskom domu je nazalost zabrinjavajuce.Vjerujem da ce me mnogi razumjeti o cemu govorim.Zelim joj brzo ozdravljenje !

PR
prisoj1
21:17 15.04.2020.

Objavljivati imena oboljelih bez njihova pristanka nije u redu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije