Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obiteljska politika
Povratak na članak

Od jeseni vrtići će raditi u dvije smjene kako bi sva djeca dobila mjesto u njima

Projekt “Vrtići za skladniji život” dio je politike usklađivanja poslovnih i obiteljskih obveza kao jedne od prioritetnih mjera RH.

Komentari 2

KO
koraba
07:23 03.05.2018.

Najvažnije opet nije napisano. Naš vrtić će nuditi drugu smjenu do 21 h!? Tko radi drugu smjenu primjerice do 20h,pa mu to odgovara!?

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:39 03.05.2018.

ajd to sukladite sa radnim vremenom roditelja, i recite tetama u vrtićima da će morati djecu držati budnom do 21.30! bezvezna 'politika'. tko će platiti rad kuhinje za 10% od ukupnog broja djece u vrtiću, tko će platiti tetu dodatnu..? režije se dižu znatno. i sad pojasnite malim općinama da će za vrtić morati izdvojiti još cca 10% od ukupnog proračuna, kako bi i one dvije rastavljene žene sa djecom mogle djecu ostaviti u vrtiću sve dok ih gazda iz dućana ne pusti doma navečer, negdje blizu 22 sata..? kako je sve politika, mali lokalni šerifi će i na tome pokušati profitirati. tete rade cca 5,5 sati dnevno sa djecom, prema standardu. želite ih natjerati na 8 sati? učitelji rade 24 sata tjedno... svima u obrazovnom sustavu se prizna par sati dnevno izvan učionice, sobe. nisam vidio nigdje da se pedagoški standard mijenjao. ili mislite raditi protuzakonito? djece je sve manje, činjenica. roditelji rade uglavnom, 98,5 % njih, jutarnju smjenu. radi jedne šnicle kolje se cijela krava...?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.