Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bačić potvrdio:

Od iduće godine Dan državnosti obilježavat će se 30. svibnja

Branko Bačić
Patrik Macek/PIXSELL
30.05.2019.
u 09:11

Siguran sam da će to podržati velika većina hrvatskih građana, a i većina zastupnika u Hrvatskom saboru. Toga dana sjećamo se kao onoga kada je doista uspostavljena nova, moderna, suverena i samostalna hrvatska država, rekao je Bačić

Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, rekao je da će se od iduće godine, na današnji dan, obilježavati Dan državnosti.

– Nadam se da ove godine zadnji puta obilježavamo kao spomendan Hrvatskog sabora i da bi od iduće godine 30. svibnja trebali obilježavati kao Dan državnosti. Siguran sam da će to podržati velika većina hrvatskih građana, a i većina zastupnika u Hrvatskom saboru. Toga dana sjećamo se kao onoga kada je doista uspostavljena nova, moderna, suverena i samostalna hrvatska država – rekao je Bačić za HRT

Na današnji dan konstituiran je i prvi demokratski višestranački Sabor. Bačić je rekao da se sjeća prvih demokratskih višestranačkih izbora, potkraj travnja i početkom svibnja, prije 29 godina. 

– Oni su bili podloga za konstituiranje prvog višestranačkog sabora. Pratio sam sve te događaje. Ostali su mi u pamćenju – od mise koja je prethodila konstituiranju Sabora do govora prvog predsjednika RH Franje Tuđmana, a kasnije i veličanstvenog skupa na Trgu bana Josipa Jelačića – kazao je Bačić.

Video: Vojne vježbe

Ključne riječi

Komentara 15

DU
Deleted user
09:57 30.05.2019.

Meni bi više odgovaralo da su povećali neoporezivi dio plaće na barem 5000 hrk. Tada bi se lakše slavilo bez obzira na datum

NA
nataly
09:55 30.05.2019.

Sto ih je prijecilo da to prije naprave? Mozda Crni labud?

TR
Trnjanec
10:38 30.05.2019.

Prestanite nam ubijati praznike. 22. i 25. uglavnom su se lijepo mogli spojiti da se potroši ostatak starog godišnjeg.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije