Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje utjecajnog ADAC-a

Za motorizirane Nijemce hrvatsko more broj broj jedan ovog ljeta

Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/3
09.07.2020.
u 14:34

Od Hrvatske popularnija jedino sama Njemačka

Prema broju upita motoriziranih turista vezanih za putovanja tijekom ljetne sezone godišnjih odmora Hrvatska je Nijemcima inozemna destinacija broj jedan. Rezultati velikog godišnjeg istraživanja utjecajnog njemačkog autokluba ADAC „Routenplanner“ pokazali su da je više upita nego za Hrvatsku bilo jedino za destinacije unutar same Njemačke. Analiza je obuhvatila 85.000 pitanja postavljenih tijekom svibnja i lipnja ove godine, a Hrvatska je s 14 posto upita, u odnosu na devet posto prošle godine, po prvi puta među inozemnim destinacijama izbila na prvo mjesto.

U analizi upita po regijama, pak, Istra je najpopularnija, slijedi Gornja Bavarska, a treća je Dalmacija. Ukupno je za Njemačku bilo 37 posto upita, a Hrvatska je za sobom ostavila Tursku, Italiju, Austriju, Grčku, Francusku, Nizozemsku i Švicarsku, te inače vrlo popularnu Španjolska koja je zauzela posljednje mjesto. Loše se provela i Italija koja je s lanjskog drugog mjesta sada pala na četvrto.

 - Njemačka je naše najvažnije emitivno tržište, a unatoč trenutnoj situaciji interes za dolaskom Nijemaca u Hrvatsku ne smanjuje se. U odnosu na konkurente na Mediteranu, uz sigurnost i dobru epidemiološku situaciju, naša je prednost blizina i dostupnost automobilom. Od početka srpnja Hrvatsku je posjetilo 107.000 Nijemaca koji su ostvarili 807.000 noćenja što je 90 posto rezultata  u istom periodu lani - kaže direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Vijest iz ADAC-a, vjeruje se, neutralizirat će negativne napise njemačkih medija, koji su se početkom tjedna raspisali o 'eksploziji korone u Hrvatskoj'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije