Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liste srama
Povratak na članak

Od 30 milijardi kuna duga naplatili – 1,17 milijardi

Na listi iz siječnja 2016. godine nalazi se 71 tisuća građana i 11 tisuća poslovnih subjekata. U nepune četiri godine naplaćeno 4% duga

Komentari 6

DO
doktorica
01:42 10.04.2016.

vani se zbog neplaćanja poreza ide u pljenidbu i u zatvor

VL
RE
realisticki
07:45 10.04.2016.

Porez se naplačuje na dobit. Čim država ima potraživanja treba se pitat, gdje je nestala dobit. Labavi porezni zakon, odmah početkom 90-ih, naveo je tvrtke obrtnike i obične građane da izgube osječaj koji se zove obaveza. Toleriranje ne plačanja porezaeza prešlo je u naviku i praksu. Nered koji je vladao u poreznom sistemu pasao je državi i pojedinim poreznim dužnosnicima. Država je na taj naćin održavala i stimulirala tvrtke i obrtnike, a mnogi to koristili za dodatni ne zakonski profit. Ima i onih koji su sticajem negativnih okolnosti upali u poreznu dužničku nevolju, ali takvih nema puno. Kad se radi o tvrtkama i obrtnicima, imamo slučajeve da se neki smatraju državnim dobrotvorima i herojima, ako plačaju porez. Džava se zadovoljava takvim stavovima, bez obzira da isti zasnivaju svoju dobit na minimalnim plaćama radnika. Kao i na drugim područjima, porezni sustav se je formirao od vladajućih za vladajuće, i ako smo mogli sam kopirat jedan funkcionalan porezni sustav neke druge zapadne države.

VL
MA
maddog
09:03 10.04.2016.

vidim baš su se posramili ti sa liste srama!

VL
OB
obivankenobi
13:33 10.04.2016.

Lopovi na listu, sirotinji ovrha za sto kuna...

VL
TU
TU
03:51 10.04.2016.

Vani se porez naplaćuje na ostvarenu dobit i novu vrijednost. Dakle od nečeg od čega se ima što uzeti. A kod nas se porez mora platit ko harač, nema veze jel imaš ili nemaš porez moraš platit jer lezilebovičima treba plaća. ( ti lezileboviči u životu nisu zaradili kunu stvaranjem nove vrijednosti )

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.