Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporazum

Od 2018. znat će se tko drži novac u Švicarskoj

Moscovici
Foto: DPA/PIXSELL
28.05.2015.
u 11:00

Nova obveza razmjene podataka o računima potpisana je jučer između EU i Švicarske, a lani i među državama EU

Od 2018. švicarske vlasti bit će prisiljene redovito obavještavati Hrvatsku o imenima, adresama i iznosima koje njezini državljani imaju na računima u švicarskim bankama.

Nova obveza razmjene podataka o računima potpisana je jučer između EU i Švicarske.

– Sporazum označava novu eru u poreznoj transparentnosti i suradnji EU i Švicarske. To je još jedan udarac protiv onih koji izbjegavaju plaćanje poreza – smatra europski povjerenik Pierre Moscovici (na slici).

Sporazum označava kraj glasovite švicarske bankovne tajne, zahvaljujući kojoj danas, primjerice, hrvatski ministar financija Boris Lalovac i Porezna uprava ne mogu znati izbjegavaju li pojedini Hrvati plaćanje poreza skrivanjem novca na računima u Švicarskoj. Lani je slična razmjena dogovorena i među državama EU, a Bruxelles očekuje da će do kraja godine potpisati i sporazum s Lihtenštajnom, Monakom i San Marinom.

>>Sporazum EU i Švicarske staje na kraj bankarskoj tajni

>>40 Hrvata u banku u Švicarskoj od poreznika sklonilo 33,2 milijuna $

Komentara 3

DO
doktor1
11:40 28.05.2015.

Prodavanje magle isto kao i kod droge. Dogovoreno da se jednom godišnje uhvati pošiljka i to prikaže kao uspješna borba a ostalih 100 nitko ne dira. Pa nekom tko pospremi lovu je dovoljno par dana da ju premjesti negdje drugdje.

IB
ivan.biljan68
11:51 28.05.2015.

jedna ugledna zemlja a skriva lopove bankovnim tajnama? Do 2o18,znat ćemo...bene jedne,za te tri god.lova će biti na tko zna kojem vlasniku,ili će biti iskonzumirana po skupim hotelima i pretvorena u"kakicu",kao što ste vi i vaši usrani zakoni.

IS
istri
12:13 28.05.2015.

zasto 2018 mozda da imaju vremena ich spremiti u druge drzave? za nas malene stvari se srede prko noci sa pretnjama sa kamatima ovrhama itd. za njih znase ko i koliko ali svojima uvjek par godina vremrnsa nda srede situacijuituaciju tako usput kompletna druzina si srede stvari. i na kraju glasati ali za koga ima li neki posten u Tom drustvu?.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije