Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

Sporazum EU i Švicarske staje na kraj bankarskoj tajni

franak
Jurica Galoic/PIXSELL
21.03.2015.
u 07:00

No, bude li sve išlo po planu, i hrvatski poreznici od 2018. moći će doznati skrivaju li neki Hrvati novac u švicarskim bankama

Od 1. siječnja 2017. financijske institucije u Švicarskoj morat će prikupljati podatke o stranim klijentima i od 2018. prosljeđivati te podatke poreznicima u državama EU odakle ti klijenti dolaze. Ta novost, koja staje na kraj čuvenoj švicarskoj bankarskoj tajni, dogovorena je u sporazumu koji su Švicarska i EU potpisale u četvrtak.

Sporazum, doduše, još treba biti ratificiran, a moguće je i da se u Švicarskoj dogodi referendum na kojem bi se ratificirao (ili srušio). No, bude li sve išlo po planu, i hrvatski poreznici od 2018. moći će doznati skrivaju li neki Hrvati novac u švicarskim bankama.

>> Švicarci uplatili milijun franaka da ne moraju otkriti identitet štediša

Komentara 6

Avatar d-ano
d-ano
16:49 22.03.2015.

sigurnoooo ce i Hrvatska trazit spisak svojih gradjana sa parama na Swiz , konto

Avatar EU_afrodita
EU_afrodita
12:36 22.03.2015.

kažu da će ulogu Švice preuzeti Monte Carlo

UN
unbekant
08:19 23.03.2015.

I sta nama koristi kad saznamo tko drzi novac na svicarskim bankama,od nasi lopova, nista,oni ce i dalje tamo drzati novac,a micemo sirotinja i dalje kopati po kontenjerima…….

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije