Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Stier:

Od 2014. ZERP i prema Italiji i Sloveniji

'19.10.2012., Zagreb - U Saboru je raspravom o zakonu o probaciji nastavljena redovita sjednica. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
11.09.2013.
u 11:58

U raspravi je sudjelovalo još nekoliko hrvatskih europarlamentaraca, među ostalima i Ruža Tomašić (HSP AS) koja se založila za to da svaka mediteranska država EU proglasi svoj gospodarski pojas

– Ribolovni i ekološki standardi ZERP-a mogli bi se konačno početi primjenjivati i na države EU nakon što sljedeće godine Međunarodni arbitražni sud odredi granicu između Hrvatske i Slovenije – izjavio je europski zastupnik Davor Stier (HDZ) u raspravi koja se u EP-u u Strasbourgu jučer vodila o strategiji ribarstva za Jadransko i Jonsko more. U raspravi je sudjelovalo još nekoliko hrvatskih europarlamentaraca, među ostalima i Ruža Tomašić (HSP AS) koja se založila za to da svaka mediteranska država EU proglasi svoj gospodarski pojas. R. Tomašić u prva dva dana prvog jesenskog zasjedanja EP-a triput je tražila riječ, a govorila je i o nezaposlenosti mladih te viznom režimu EU. Po njoj bi svaka država EU trebala imati svoj vizni režim. – Molim Komisiju da razmotri veze koje RH ima s BiH te odobri potpisivanje bilateralnog sporazuma o lakšem prijelazu granice državljanima BiH koji nemaju hrvatsku putovnicu – rekla je Ruža Tomašić. U raspravi o viznom režimu sudjelovao je i Tonino Picula (SDP).

>> EK: Nije istina da smo studijom preporučili uvođenje ZERP-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije