Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednostrana odluka

Od 1. srpnja u Srbiju će se moći samo s osobnom iskaznicom

granica
Daniel Kasap/PIXSELL
24.06.2013.
u 14:35

Hrvatski će se građani na području Srbije moći zadržavati do 90 dana bez ikakvih prijavljivanja u policiju. Svako zadržavanje dulje od 90 dana morat će se prijavljivati u tamošnji MUP.

Od 1. srpnja svi građani Republike Hrvatske u Srbiju će moći ulaziti samo s osobnom iskaznicom, rekao je Živorad Simić, generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru. Objašnjavajući ovu informaciju, Simić kaže da je riječ o jednostranoj odluci srbijanske vlade iz 2010. godine koja se odnosi na sve članice EU, Švicarsku, Island i Norvešku.

Prema istoj odluci hrvatski će se građani na području Srbije moći zadržavati do 90 dana bez ikakvih prijavljivanja u policiju. Svako zadržavanje duže od 90 dana morat će se prijavljivati u tamošnji MUP.

– Sve drugo ostaje isto. Mislim tu na mogućnosti unosa ili iznosa robe, carinjenja i slično. Bitno je naglasiti i da će i nakon 1. srpnja srbijanski građani za ulazak u Hrvatsku morati imati putovnice – rekao je Simić.

>>Ulazak državljana BiH u Hrvatsku nije moguć s osobnom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije