Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SINOVI POZNATIH

'Očevi su nam bili velika podrška i nisu nam nametali stvari koje ne volimo, već su nas pustili da sami izaberemo put'

29.09.2016., Split - Clanovi grupe Radio Who, Luka Mrduljas, Roko Blazevic i Rando Stipisic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
02.10.2016.
u 19:11

Mladi Splićani Luka Mrduljaš i Rando Stipišić grupom RadioWho nastavili su stazama svojih očeva glazbenika te s Rokom Blaževićem obrađuju pop-hitove

Poznata uzrečica da jabuka ne pada daleko od stabla najbolje bi se mogla opisati u slučaju mladih glazbenika okupljenih u grupu RadioWho. Luka Mrduljaš i Rando Stipišić, 17-godišnji sinovi Tomislava Mrduljaša i Zlatana Stipišića Gibonnija, snimili su dosad tri obrade poznatih pop-hitova i zaradili puno likeova na YouTubeu i društvenim mrežama.

Luka i Rando sviraju gitare, dok su im se na tri dosadašnje obrade mijenjali vokali. Prošle godine pjesmu “Good For You” Selene Gomez otpjevao je Alen Đuras, koji je nakon toga ušao u finale Voicea i odselio se u Zagreb.

Ljetos su snimili i verziju Beyonceina hita “Daddy Lessons”, a na vokalu je gostovala Sara Bonačić. Posljednja u nizu obrada je hita grupe Years And Years, čiju je pjesmu “King” otpjevao 15-godišnji Roko Blažević.

Ista strast prema glazbi

– Grupa RadioWho postoji već godinu i pol, a nas dvojica družimo se i sviramo zajedno godinama. Znamo se od rođenja jer su nam očevi oduvijek bili jako dobri prijatelji. Obojica dijelimo istu strast prema glazbi pa smo zajedno odlučili pokušati i sami napraviti nešto svoje – priča nam Luka Mrduljaš, čiji je otac Tomislav autor mnogih poznatih hitova za Tutti Frutti, Marijana Bana i druge, a danas je direktor Splitskog festivala. Nakon objave posljedne obrade, namjeravaju svaki mjesec snimiti novu obradu neke popularne pjesme.

– Očevi su nam bili velika podrška i nisu nam nametali stvari koje ne volimo, već su nas pustili da izaberemo vlastiti glazbeni put u kojem smo sretni i podupirali nas. Odmalena smo odrastali uz glazbu, govore uglas Luka i Rando, a Luka dodaje kako ga je otac učio svirati mnoge pjesme, a dalje se trudio sam.

– Moj je otac kao i svaki drugi otac. Voli me, volim i ja njega, te nikad nisam obraćao pozornost na to što je on poznata ličnost, nego sam ga gledao kao prijatelja – kaže Rando Stipišić te nas podsjeća da je glazba u njegovoj obitelji tradicija, jer su mu i djed i pradjed bili u glazbi.

– Oni su također bili kritizirani i uspoređivani, tako da sam i ja svjestan da će me mnogi percipirati kao Gibonnijeva sina. No, dat ću sve od sebe da me prepoznaju i po grupi RadioWho – ističe Rando, a Luka dodaje kako ni on ne osjeća pritisak poznatog prezimena.

– Ne osjećam nikakvo opterećenje u usporedbama s našim očevima. Glazbu sam izabrao sam jer je volim i to me ispunjava, nitko me nije prisiljavao da se njome bavim – odlučan je Luka.

Roko i na Pinku

Iako su dosad snimili samo obrade, dečki pišu i svoje pjesme na engleskom koje namjeravaju uskoro snimiti, a to će im, kažu, biti ispunjenje snova. Zanimljivo je da je RadioWho za svaku pjesmu snimio i spot, u režiji Randova školskog kolege Marina Šimića. Riječ je o talentiranom filmašu, koji je za spot “King” snimio tri verzije videa, predstavljajući razne glazbene periode.

Odnedavno je s njima u grupi i Roko Blažević, kojeg je šira javnost upoznala po nastupu na RTL-ovim “Zvjezdicama”, gdje je oduševio žiri izvedbom pjesme “Tajno moja” Toše Proeskog. Rando i Luka su s njim kontaktirali preko društvenih mreža i sad je pjevač grupe RadioWho. A nakon nastupa na “Zvjezdicama” Roko se prijavio i na sličnu emisiju u Srbiji – “Pinkove Zvezdice”. Ondje je razoružao žiri izvedbom klasika “Caruso”, a Sergej Ćetković nije mogao vjerovati da Roko ne pjeva na playback.

– Odlučio sam se prijaviti iz istog razloga kao i za naše “Zvjezdice”. Ukazala mi se prilika da opet budem viđen na malim ekranima, ali ovaj put u cijeloj regiji. Prije svega idem tamo raditi ono što volim i u čemu najviše uživam, a to je pjevanje. Po mojem mišljenju, žiri je bio zadovoljan mojim nastupom i drago im je što sam došao u njihov show, a ja ću se nastaviti pripremati za idući krug i nadam se da ću opet ostaviti dobar dojam na žiri i publiku – kaže Roko.

Luka, Rando i Roko kao uzore osim svojih očeva ističu i grupu Coldplay te Vlahu Arbulića koji kao i oni stvara na engleskom. Želja im je nastaviti se profesionalno baviti glazbom, a Luku zanima i informatika. Talentirani Splićani uživaju podršku svojih obitelji, ali i prijatelja. Jedino što nismo uspjeli saznati je imaju li nakon ovih pjesama više uspjeha kod djevojaka.

– Bez komentara – glasio je odgovor članova grupe RadioWho na to pitanje.

Komentara 4

Avatar bluestar
bluestar
19:51 02.10.2016.

Ima to manje veze s jabukom i stablom, a vise s cijelom roditeljskom logistikom, vezama u struci (ne mislim u negativnom smisli), slusanjem muzike od rodjenja i ranim upoznavanjem s instrumentima itd. A drugi moraju poceti od nule.

JO
Jose Oklahoma
21:14 02.10.2016.

Napuhavanje ničega, novinarska rasprodaja magle. Drugim riječima, mito i korupcija. Istinski talenti oduvijek trunu u zapećku, svijetu se nude nusproizvodi.

SA
samograd
21:44 02.10.2016.

Kud baš sve na engleskom ime grupe i prva pjesma !Stipišić mlađi je mogao popaliti neku tatinu pjesmu .Novinar ne želi napisati da je Tomislav Mrduljaš surađivao sa najboljim ,najtiražnijim hrvatskom glazbenikom Markom Perkovićem Thompsonom .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije