Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZDANA UPOZORENJA

Očekuju se pljuskovi i grmljavinsko nevrijeme: 'Potop pred vratima!'

Foto: DHMZ
1/3
10.03.2024.
u 12:19

Ravnateljstvo civilne zaštite podsjetilo je kako je danas na snazi narančasto upozorenje DHMZ-a na vjetar i grmljavinsko nevrijeme

Vrijeme će danas biti umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, iznadprosječno toplo i pogotovo na moru vjetrovito. Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) prognozirao je kako se glavina kiše očekuje večeras i u noći, dok se na Jadranu i u predjelima uz njega očekuju se pljuskovi s grmljavinom, ponegdje obilni.

"Ispred prostrane ciklone zapuhalo je jako i olujno jugo. Po visini pristiže vlažan i topao zrak, pa će usprkos oblacima, ponegdje i kiši temperatura zraka porasti iznad prosjeka. Krajem dana dolazi fronta, pljuskovi i grmljavina", istaknuo je DHMZ na platformi X. 

IstraMet je ranije poručio kako će se u drugom dijelu nedjelje i u noći na ponedjeljak intenzivan kišni val premjestiti preko cijelog Jadrana, a danas je, uz satelitsku snimku, istaknuo: "Potop pred vratima!"

Ravnateljstvo civilne zaštite podsjetilo je kako je danas na snazi narančasto upozorenje DHMZ-a na vjetar i grmljavinsko nevrijeme. Također, ističe kako je za sutra, uz vjetar i grmljavinsko nevrijeme, izdano i narančasto upozorenje na kišu. 

"Pratite vremenska izvješća DHMZ-a o mogućim iznenadnim promjenama vremena te poduzmite potrebne mjere zaštite", navodi Ravnateljstvo civilne zaštite. 

DHMZ je za danas, podsjetimo, izdao niz upozorenja. Narančasto upozorenje, koje vrijeme opisuje kao opasno, izdano je zbog grmljavinskog nevremena za splitsku regiju, a DHMZ ističe: "Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu".

Narančasto upozorenje zbog vjetra izdano je za riječku, splitsku i dubrovačku regiju, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal te Dalmaciju. Slabija razina upozorenja, odnosno žuto upozorenje izdano je zbog grmljavinskog nevremena i kiše za riječku i gospićku regiju.

Prognostičari DHMZ-a naveli su za Večernji list kako, prema trenutno dostupnim prognostičkim materijalima, u idućih desetak dana dugotrajnije stabilizacije nema na vidiku. Vremenske prilike bit će, dodaju, i dalje proljetno promjenljive.

GALERIJA Promjena vremena donijela snijeg na Platak

1/14

Komentara 1

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
19:02 10.03.2024.

HAARP, drugovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije