Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT U EUROPI
Povratak na članak

Pentagon otkrio detalje obuke ukrajinskih vojnika. Italija zaplijenila jahtu povezanu s Putinom

Predsjednica Europske Komisije Ursula von der Leyen kazala je kako najavljeni embargo na rusku naftu ''neće biti lako izvesti'', no kazala kako EU mora smanjiti svoju ovisnost o ruskom plinu

Komentari 92

DU
Deleted user
09:02 06.05.2022.

Gledam kartu i ne vidim taj pomak, osim ako se ne misli na onaj do prije nekoliko dana kad su došli skoro do Siverska i Lymana....... U široj okolici Harkova Rusi su čak izgubili hrpu sela i nekoliko manjih gradova, a napredak u Donbasu je zaustavljen i vlada status quo na linijama već danima. I tamo su izgubili Zolote i nekoliko sela. Ukrajina je spremna za kontra udare.

VL
PR
prajdali100
13:50 06.05.2022.

Da nije opet izbio požar na ruskom brodu ? Nešto se lako zapale ta nisu od kartona.

VL
Avatar @proma-trač
@proma-trač
16:39 06.05.2022.

Što je sad ovo, stali su već nekoliko dana na 24900 mrtvih Rusa, izgleda da je se Ukrajincima pokvario brojač ili su ga Rusi raketirali? Da se razumijemo, ruska strana nije nimalo bolja, mislim da su Ukrajincima uništili već 2 tisuće aviona od svih stotinjak koji su imali, nekoliko tisuća tenkova da ne spominjem itd.

VL
Avatar todorke
todorke
08:16 07.05.2022.

Daj "divni " zapad nije nikad uveo sankcije Americi. Čak su dodelili nobelovu nagradu za mir. Da su plenili Amerima imovinu amerika bi postala sahara

VL
IN
Indy500
16:18 06.05.2022.

Poljaci dakle konačno pokazali pravo lice. Priznali da uskoro neće biti granica izmedju Poljske i Ukrajine... Njih samo zanima da povrate Galiciju... neiskreni do balčaka, a ovamo glume podršku Ukrajini

VL
Avatar todorke
todorke
10:06 08.05.2022.

Jedini presednik koji je ratovso u oba mandatata je Obama

VL
Avatar anlaser
anlaser
11:45 07.05.2022.

Jasno mi je da cijeli prostor Ukrajine nadziru sateliti , dronovi i izviđački avioni ali ovo odavanje tajni o pošiljkama oružja , količini , vrsti pa čak i ruti nemaju veze sa mozgom .

VL
DU
Deleted user
18:13 06.05.2022.

Cijeli svijet osuđuje rusku agresiju i daje podršku ukrajincima koji se hrabro bore i ni milimetra ne popuštaju samo naši istočni susjedi kmeče već 71-vi dan jer bajka o regionalnoj sili srušila se ko kula od karata...😃😃

VL
Avatar kastanjer2
kastanjer2
15:46 06.05.2022.

Rusi napali kolonu vozila za evakuaciju civila iz Azovstal tvornice. 1 poginuli i 6 ranjenih.

VL
DU
Deleted user
14:39 06.05.2022.

Zamislite 1 svijetski rat i vijestima u istom stilu kao danas o rusiji: Francuska i Engleska unestena kod Somme-a...

VL
Avatar AlPoS
AlPoS
08:58 06.05.2022.

Razmislimo na trenutak. Ukrajinci tvrde da im se dostavljaju obavještajni podaci s kojim su potopili rusku krstaricu i kao eliminirali neke generale. Amerikanci sada panično čak govore da to nije točno i da im nisu dali podatke koje navode Ukrajinci. Mi svaki dan slušamo da Rusi gune rat, ali ako odete na neke druge kanale informacija, pa čak i kineske vidjet ćemo neku "drugu istinu". Rusi "grickaju" komad po komad Dombasa koji će na kraju uzeti, Amerikanci panično bježe od navoda Ukrajinaca, a mi zauzimamo strane. Valjda bi trebali svi skupa u Europi shvatiti da je cilj da se rat završi što prije diplomatskim putem, da se zaustave razaranja i podjela Ukrajine i da se prestane sa provociranjem Rusije kroz naoružavanje Ukrajine koja će sada je očito desetljećima biti nefunkcionalna država. Prestanimo nasjedati propagandi koja stoji sve nas, a najviše nevine ljude s obje strane koje su u sukobu

VL
ZM
zmaček
09:34 06.05.2022.

Civili se polako vraćaju u Mariupolj. Grad je trenutno i bez struje, plina i tekuće vode. Humanitarna pomoć pristiže, ali nažalost u malim količinama. Od zapada je uopće nema, tek pokoji novinar na terenu da prikaže stvarnu sliku.

VL
SM
Sivi_medvjed
08:41 06.05.2022.

Ja sam davno pisao tim Azovcin je najbolje predat se to su mogli ucinit davno.Ne drzati civile u tuneli.Mogli su mozda sacuvat zivu glavu...Ovako sanse su im nikakve a znaju sami da ne mogu dobit tu bitku samo dalja razaranj i zrtve...Ukrsincin je najbolje vratit se pregovorin ovako svaki dan gube zemlju sve vise i vise..Iako imaju UA savremeno oruzje ne mogu nista napravit.Tako je to kad slusas amerikanca.Mogli su mirno zivit dobri bit sa Rusijom i zapadom..Sad vidimo svu nesrecu koja se dogodila..Rusi siju ogromna polja psenice i zita u Zarubezn, Melitopolj Herson vijore se zastave SSSR ...Eto sta napravise od zemlje slusajuc amere...Tesko je kad ginu tako bliski narodi.

VL
TO
tobija
08:39 06.05.2022.

sjećam se kako su se hrvatski branitelji 91. znali povući da bi zaštitili civile. azov je odavno trebao osloboditi civile i krenuti u zadnji juriš budući da se ne žele predati. kada si najelitnija dragovoljačka postrojba znaš da glava nee mora nužno ostati na ramenu. slavit će ih kao heroje, podizati im spomenike i vječno će ih pamtiti. što još profi vojnik može poželjeti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.