Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Masovni turizam

Očajni stanari: Zbog buke i smrada ne otvaramo prozore, na podu su gulili krumpire

Zadar
Dino Stanin/PIXSELL, ilustracija
07.05.2019.
u 10:38

Klima-uređaji postavljeni su točno ispod balkona i ni za jedan klima-uređaj nitko nije pitao stanare

Jedan stanar duboko je razočaran stanjem jedne od najfrekventnijih ulica na Poluotoku – Ulice Borelli u Zadru. Naime, kako navodi ovaj Zadranin koji je želio ostati anoniman, život u tom dijelu grada postao je u najmanju ruku – neizdrživ. Stanarima smeta buka velikog broja klima-uređaja i smrad iz ventilacija, piše Slobodna Dalmacija. Više, kažu, i ne otvaraju prozore.

"Ti uređaji rade non-stop, od trenutka kada se pub otvori i puno kasnije nakon što im je navedeno radno vrijeme, koje je navodno do ponoći, ali, da ponovim, uređaji rade često i do 1.30 ujutro. Buka uređaja tako traje i po 19 sati dnevno", napisao je stanar. 

Kako ističe u svojim pritužbama medijima, u Ulici Kraljskog Dalmatina, možda najužoj uličici na Poluotoku, nalazi se više od 20 klima-uređaja. Klima-uređaji su im postavljeni točno ispod balkona i ni za jedan klima-uređaj nitko nije pitao stanare, objasnio je ovaj razočarani stanar.

Ulaz Borelli 10 već godinama je ''poprište šizofrene turističke ponude'', u kojem je restoran koji je donedavno poslovao u ulazu i cijelim se ulazom zapravo koristio kao svojom kuhinjom".

"Kuhari i osoblje skuhanu paštu i salate držali su u lavorima po cijelom portunu, na podu su gulili krumpire te sušili kuhinjske krpe po cijelom ulazu, vrlo često tako što bi ih samo prebacili preko kanalizacijskih cijevi. Osoblje restorana presvlačilo se po ulazima, pa smo nerijetko na njih usred noći znali nabasati kako po ulazu hodaju samo u gaćama", zaključio je stanar, nadajući se kako će njegov e-mail, za početak, potaknuti male promjene, na primjer rješavanje buke ventilacija s početka priče.

Video: Kako se ponašati kad vam pristupa uzbuđen ili agresivan pas koji je sam

Ključne riječi

Komentara 18

RP
rpzagreb
12:09 07.05.2019.

U ovakvoj državi badava su svi zakoni i propisi kada ih se nitko ne pridržava. Niti itko vrši kontrole.

Avatar Analizator
Analizator
12:02 07.05.2019.

A ne buniš se na "kašiku" "krivinu" ili kada se nešto " dadne"

Avatar Apsalar
Apsalar
12:57 07.05.2019.

Inspekcije? Ili su tu samo za fiskalizaciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije