Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RODITELJE ZAPREPASTILA ODLUKA

Očajan otac ne može pratiti bolesno dijete u Sloveniju na liječenje: 'Ne pomaže ni negativan test'

Granica sa Slovenijom
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
1/3
31.07.2020.
u 11:27

Obitelj se našla u problemima uoči ugovorenog odlaska u Sloveniju radi terapijskog liječenja djeteta koje je zakazano za ponedjeljak.

Roditelje bolesnog djeteta koje su trebali odvesti u ponedjeljak na trotjednu zdravstvenu terapiju u Sloveniju zaprepastila je odluka prema kojoj otac djeteta, inače hrvatski državljanin, mora u 14-dnevnu samoizolaciju dok dijete i majka, koji oboje imaju i slovensko državljanstvo, ne moraju. 

Slovensko veleposlanstvo u Zagrebu kazalo mu je da u njegovu slučaju kao hrvatskom državljaninu neće uvažiti ni negativni PCR test na koronavirus već samo ako se u Sloveniji podvrgne 14-dnevnoj samoizolaciji – potvrdio je za Novi list Riječanin koji je trebao dijete autom odvesti na terapijski tretman i prijaviti boravak tijekom liječenja.

VIDEO: Što se zna, a što se krivo pretpostavljalo o koronavirusu?

Otac je za samoizolaciju, kojoj bi trebao biti podvrgnut, doznao kad se u slovenskom veleposlanstvu raspitivao za detalje ulaska i boravka u zemlji s obzirom na pooštreni režim i činjenicu da je Slovenija Hrvatsku stavila na žutu listu opasnosti od zaraze koronavirusom.

Naime, prema odluci slovenske vlade, otac je trebao ući u kategoriju izuzetaka od karantene s obzirom na to da su razlozi ulaska u Sloveniju zdravstvene prirode, a takav izuzetak ide uz obavezno predočavanje negativnog testa na koronavirus ne starijeg od 36 sati. Zdravstveni razlog je njegovo bolesno dijete koje zahtjeva pratnju odraslih s obzirom na to da mora provesti tri tjedna na liječenju. 

Ključne riječi

Komentara 14

NE
neboiznadzagreba2
12:11 31.07.2020.

Nema veze tko od čega boluje, nema veze kako što djeluje na zdravlje i psihu, maltretiranje ljudi je "novo normalno".

ZA
!zagreb!
13:38 31.07.2020.

Prestanimo podrzavati ovakav sustav.

DU
Deleted user
13:19 31.07.2020.

uvedite reciprocitet pa meće ni slovenci moći u svoje kuće na more

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije