Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rješenje ŽDO-a u Zagrebu

Obustavljena istraga protiv Željka Sačića i Frane Drlje zbog ratnog zločina u Ramljanima

Željko Sačić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
07.01.2016.
u 16:49

– Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je u srpnju 2014. godine nastavilo s provođenjem istrage protiv dvojice osumnjičenika sukladno odredbama novog Zakona o kaznenom postupku, a budući da iz provedene istrage ne proizlazi osnovana sumnja da bi obojica osumnjičenika počinila kazneno djelo u selu Ramljani, ovo državno odvjetništvo donijelo je odluku o obustavi istrage – objavljeno je na stranicama DORH-a.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o obustavi istrage protiv Željka Sačića (53) i Frane Drlje (53) zbog ratnog zločina u Ramljanima.

Priopćenje objavljeno na stranicama DORH-a u nastavku prenosimo u cijelosti: 

''Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o obustavi istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1963. i 1963.) zbog kaznenih djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, i to protiv prvoosumnjičenika zbog kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz članka 120. stavak 1. OKZ-a RH te protiv drugoosumnjičenika zbog kaznenog djela ratnog zločina iz članka  120. stavak 1. OKZ-a RH u vezi s člankom 28. stavak 2. OKZ-a RH. (7. 1. 2016.)

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je u srpnju 2014. nastavilo s provođenjem istrage protiv dvojice osumnjičenika sukladno odredbama novog Zakona o kaznenom postupku, a budući da iz provedene istrage ne proizlazi osnovana sumnja da bi obojica osumnjičenika počinila kazneno djelo u selu Ramljani, ovo državno odvjetništvo donijelo je odluku o obustavi istrage.'' 

>> Povlači se optužnica protiv Sačića, Željka Pokupec razriješena

Komentara 26

MA
Manolo46
17:27 07.01.2016.

Pa i ne može biti drugačije kad nema nikakvih dokaza, ne samo za Ramljane nego i za Grubore. To što komunjare, četnici, kojekakvi kvaziborci za "ljudska" prava, feminističke i gay-udruge i slični dižu histeriju pokušavajući optužiti bilo kojeg hrvatskog branitelja za bilo što ne može biti dokaz na sudu, jer je Hrvatska već zrela država, ovo nije 2001. godina da se generala Norca može osuditi na temelju jednog histeričnog članka u histeričnoj antihrvatskoj novini (jučer je čak i Viktor Ivančić u svojoj posveti Chalie Hebdou priznao da je feral bio antihrvatska novina) i iskazom agresorskog vojnika instruiranog od Veritasa Save Štrbca i to u svojstvu tajnog svjedoka. Ta vremena su na svu sreću, zauvijek iza nas.

LJ
LJU39
17:07 07.01.2016.

pa sdp je izgleda podigo optuznicu protiv svih koji su bili u hr vojsci....i to narod nevidi sta je njima glavni poso mandata bio....jadno..

KR
kresimirn
17:26 07.01.2016.

pocela cista komunisticke bagre ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije