Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESAVJESNO LIJEČENJE

Obustavljena istraga: Iz ničeg ne proizlazi da su skrivile smrt teško bolesne 82-godišnjakinje

bolnica
Pixabay/Ilustracija
10.03.2023.
u 09:59

Utvrđeno je i da su liječnici i medicinsko osoblje prema 82-godišnjakinji djelovali prema pravilima struke, odnosno da nije bilo propusta u liječenju. Zbog toga je sud prihvatio žalbe dvije osumnjičenice  te je istraga protiv njih obustavljena.

Županijski sud u Puli nedavno je prihvatio žalbu dviju osumnjičenica koje je  ODO Pula sumnjičio za nesavjesno liječenje te je obustavio istragu protiv njih smatrajući da nema osnovane sumnje da su počinile to za što se terete.

Istraga je pokrenuta u kolovozu u 2022.  a K.M. i D.R. sumnjičile su se za nesavjesno liječenje 82-godišnjakinje koja je u listopadu 2021. smještena u Dom za starije osobe u Rovinju. Kada je 82-godišnjakinja došla u Dom, bila je polupokretna, inkontinentna, bolovala je od Alzheimera.... Preminula je nakon otprilike mjesec dana.

Obdukcijom je utvrđeno da je umrla prirodnom smrću zbog razvijene gnojne upale dušnika i pluća do kojih je došla zbog bakterijske infekcije. Vještačenjem je utvrđeno da je zdravstveno stanje, fizičko i psihičko, 82-godišnjakinje bilo  opterećeno brojnim dijagnozama zbog čega je primala brojne terapije. Utvrđeno je i da su liječnici i medicinsko osoblje prema 82-godišnjakinji djelovali prema pravilima struke, odnosno da nije bilo propusta u liječenju. Zbog toga je sud prihvatio žalbe dvije osumnjičenice  te je istraga protiv njih obustavljena.

Video: Pronađen skupocjeni Mercedes koji je ukraden umirovljeniku u Zagrebu

Komentara 1

Avatar R2D2
R2D2
15:22 11.03.2023.

Nije "iz ničega", nego "ni iz čega" .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije