Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ništa od tužbe

Obustavljen postupak protiv Nataše Kandić

'16.10.010., hotel Westin, Zagreb - Sedmi regionalni forum za tranzicijsku pravdu. Natasa Kandic.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
Žarko Bašić/PIXSELL
20.02.2013.
u 10:00

General Diković tužio je Natašu Kandić prošle godine u ožujku zbog njenih optužbi da je u zoni njegove odgovornosti na Kosovu 1998. i 1999. bilo ratnih zločina nad albanskim stanovništvom

Mediji u Srbiji javljaju kako je na Prvom osnovnom sudu u Beogradu obustavljen postupak protiv Nataše Kandić, donedavne direktorice Fonda za humanitarno pravo koju je za klevetu tužio aktualni načelnik Glavnog stožera Vojske Srbije, Ljubiša Diković. Beogradski dnevnik Danas doznaje kako je postupak obustavljen zbog "izmjene Kaznenog zakona i dekriminalizacije kaznenog djela za koje je general teretio Natašu Kandić".

– Osobno mislim da je velika šteta što smo Fond za humanitarno pravo, ali i ja osobno, izgubili priliku pred sudom iznijeti sve relevantne dokaze u dosjeu "Diković" – rekla je Nataša Kandić. General Diković, podsjećaju mediji u Srbiji, tužio je Natašu Kandić prošle godine u ožujku zbog njenih optužbi da je u zoni njegove odgovornosti na Kosovu 1998. i 1999.  bilo ratnih zločina nad albanskim stanovništvom.

Diković je, naravno, odbacio optužbe kao neosnovane i protumačio kako je to zapravo udar na Vojsku Srbije i dužnost načelnika Glavnog stožera te podnio tužbu za klevetu protiv bivše direktorice Fonda za humanitarno pravo.

>> Nataša Kandić više nije na čelu Fonda za humanitarno pravo

Komentara 1

OL
olovka
11:20 20.02.2013.

Ovakve borce za humanitarna prava treba poslati u sjedinjene Americke drzave ,da pokusaju da zastite baram neki broj maltretiranih i ubijanih. A sa prostora Balkana (i hrvatska tu spada) procerati ili staviti u kazamate , jer njih ne interesuju ljutski zivoti nego onaj ko ih placa, a znamo da to nikad nije narod u drzavi u kojoj zive.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije